Sådan bygger du dit eget insekthotel i haven

Insekter er vigtige i haven, da de bestøver blomster, er føde til fx fugle og pindsvin og er med til at forøge biodiversiteten i din have. Men de behøver ikke summe om havebordet. Byg et insekthotel bagerst i haven, så får du både fred ved havebordet og bestøvede blomster.

Et rigt insektliv i haven har mange fordele. Insekterne er nyttedyr og udgør en vigtig del af fødekæden, og de hjælper dig desuden ved at spise mange af de dyr som fx bladlus, der kan genere dine planter og afgrøder. 

Insekterne har også den funktion, at de bestøver blomster og frugttræer, så du får blomster og frugter i haven. Og ved at bygge dit eget insekthotel, kan du tiltrække mange forskellige insekter. Placerer du insekthotellet bagerst i haven, slipper du for at skulle have hele insektlivet med ved middagsbordet på terrassen.

Ved et insekthotel forstås et kunstigt habitat, der forsyner havens insekter med et opholdssted, hvor de både kan overvintre og skjule sig for rovdyr.

Insekthotellet nedenfor har kostet cirka 400 kroner i materialer at bygge.

Læs og se, hvordan du bygger et insekthotel

Videoguide: Byg et insekthotel

LÆS OGSÅ: Nyttedyr i haven

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab