Sådan dyrker du din egen kaffe

Byd dine gæster på en helt unik kop kaffe brygget på dine egne hjemmelavede kaffebønner. Det er ikke så svært, som man skulle tro. Læs, hvordan du gør.

Kaffeplanterne er omkring et halvt år gamle, når de bliver solgt fra gartneriet, så der er nogle år, til de bærer frugt.

Foto: Udlånt af Gartneriet Stendemose

Kaffe kan være din nye potteplante i stuen. Du kan enten så frø eller købe en ung plante på en planteskole.

Det sidste er lettere og kræver mindre tålmodighed, for planten begynder først at blomstre og få bønner, når den er 5-6 år . De følgende 10 år topper kaffeplantens udbytte. Kaffetræer kan leve i op til 60 år.

LÆS OGSÅ: Kan du dyrke te i haven?

Sådan gør du:

  1. Stil planten et lidt tilbagetrukket sted i stuen. Kaffeplanter skal have lys og varme, men ikke direkte sollys, så den kan ikke stå i vindueskarmen.
  2. Vand den jævnligt. Den må ikke tørre ud, men heller ikke soppe i vand. 
  3. Høst bønnerne, når planten er 5-6 år. Fra kaffeplanten er 5-6 år, blomstrer den og får bær årligt. Bærrene er røde, når de er modne, og i hvert bær er to bønner. Dem kan du høste og riste i en hjemmerister eller i din ovn. Og så er kaffen klar.

LÆS OGSÅ: Kan du få kødædende planter i din have?

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab