Sådan får du den grønneste græsplæne

Græsset behøver ikke altid at være grønnere på den anden side. Tidligere slotsgartner John Henriksen giver dig de rigtige tips til, hvordan du får det grønneste græs på vejen.

Kvinde slår højt græs med plæneklipper

Slå græsset et par gange om ugen og giv det gødning. Så er du godt på vej til at få vejens flotteste plæne.

Din græsplæne får kun en smuk og grøn græsfarve, hvis du gøder plænen perfekt og plejer den. Samtidig får din plæne mindre mos.

Sådan gør du

Slå græsset

  • Slå græsset 1-2 gange om ugen i perioden april-oktober.
  • Lad det afklippede græs blive liggende på plænen. Det slåede græs indeholder næringsstoffer, og dermed kan du bruge mindre gødning.
  • Slå kun græsset i tørvejr, og når det ikke er for langt.

Gød græsplænen rigtigt

Anvend følgende gødningsplan til en almindelig græsplæne: 

  • Gød med gødningsvand, men husk altid at læse doseringsanvisningen grundigt inden brug. 
  • Gød hellere flere gange med små doser end få gange med store doser gødning. Ellers kan du overgøde plænen.

LÆS OGSÅ: Pleje af græsplænen

Giv plænen en topdressing

En topdressing forbedrer græssets vækstbetingelser. Lav topdressingen af 3/4 fint sand og en 1/4 kompost, som sies igennem en sigte.

Strø topdressing ud om foråret i et lag på 0,5-1 cm. Bland det godt og strø det jævnt ud på plænen. Så efter på græsplænen I større huller i plænen eller på områder, hvor græsset er visnet, kan du strø topdressingen ud i et tykkere lag iblandet en håndfuld græsfrø. Riv området igennem først for at lufte jorden.

Vand ikke græsplænen

Vand ikke græsplænen om sommeren. Er du først begyndt, skal du fortsætte.

I kraftige tørkeperioder kan plænen svides helt af, men fortvivl ikke. Allerede 2-3 uger efter at tørken er slut, skal der ikke mere end en kraftig byge til at gøre plænen grøn igen.

Podcast: Alt om pleje af græsplænen

Hør Bolius' haveekspert, Jesper Carl Corftizen, give gode råd til den perfekte græsplæne, når han besøger Dyrehavens Golkklub i Bolius' podcast 'Mig og Min Have'.

Hør alle afsnit her - eller find til iPhone og Android.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab