Sådan gør du køleskabet rent

Undgå stærke rengøringsmidler i køleskabet. Med lidt opvaskemiddel og den rette teknik, kan du sagtens gøre dit køleskab rent og lugtfrit.

Rengøringsekspert gør køleskabet rent

Det er forholdsvis nemt at rengøre køleskabet - tøm køleskabet helt for madvarer, brug lidt opvaskemiddel og tør af med en mikrofiberklud. Foto: Maria Tuxen Hedegaard.

Uanset om du køber stort ind én gang om ugen eller løbende fylder køleskabet op, bør du af og til tage alle dine kølevarer ud af køleskabet og rengøre hylder og skuffer. Dermed sikrer du, at der ikke ophober sig snavs og lugtgener. 

Heldigvis er det nemt at rengøre køleskabet, især hvis du følger nedenstående vejledning fra Bolius' rengøringsekspert, Fru Grøn.

Trin-for-trin til et rent køleskab - uden kemikalier

  • Tøm køleskabet for madvarer.
  • Tag hylder og skuffer ud og vask dem. Brug en smule opvaskemiddel eller alternativt lidt universalrengøring - helt miljøvenligt.
  • Vask køleskabet grundigt indvendigt og udvendigt.
  • Husk også at vaske og tørre køleskabets tætningslister.
  • En god idé er at spraye med vand tilsat opvaskemiddel, så det kommer ind i sprækker og revner. Lad det virke et par minutter. Brug evt. en tandbørste til revner og sprækker.
  • Tør af med en tør mikrofiberklud.
  • Rens overløbshullet bagerst og nederst i køleskabet med en vatpind eller en piberenser.
  • Er det muligt, er det en god idé at støvsuge kondensator-ribberne på bagsiden af køleskabet. Det nedsætter elforbruget.

Kilder og henvisninger

Kilder:

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab