Sådan retter du skæve fliser

Fliserne på terrassen eller i indkørslen kan med tiden synke eller vælte. Se hvordan du får stenene tilbage på rette plads.

Sten der tilter, og områder der synker. Sådan ser en lang række stenterrasser eller indkørsler ud.

Vand, myrer og mosegrise er nogle af synderne, når fliserne kommer på afveje, og der opstår en lunke, eller belægningen bliver ujævn.

For at få et plant resultat igen skal alle fliserne op, men du behøver ikke lægge hele terrassen eller indkørslen om. I videoen herunder kan du se, hvordan du kan korrigere fliserne i et mindre område af terrassen - du kan bruge samme metode, hvis du har skæve fliser i indkørslen. 

At rette de skæve stenfliser kræver en vis portion håndværkersnilde, tid og materialer/værktøj. Har du ikke dette, kan det anbefales at få en professionel til at udføre resultatet. Hvis du vælger at udføre det selv, så husk ordentlig sikkerhedsudstyr, fx støvmaske.

Se videoen 'Sådan retter du skæve fliser på terrassen'

Sådan gør du:

  1. Tag de skæve fliser op. Brug en murhammer til at løsne den første fliser. Er det umuligt at tage en flise op midt i terrassen, må du arbejde dig ind fra den nærmeste kant.
  2. Tjek med et vaterpas at de blivende fliser er vandrette, så du har en jævn kant at arbejde ud fra.
  3. Supplér op med nyt grus.
  4. Brug en pladevibrator eller en stamper til at trykke gruset på plads, så du får et stabilt underlag.
  5. Brug en murerske til at finjustere gruset, når du lægger stenene tilbage på plads. Brug en planke eller vaterpas til at tjekke niveauet for stenene. De må gerne ligge en anelse højere end de gamle sten, da de synker en smule, når underlaget sætter sig.
  6. Sørg for at lægge stenene helt tæt, da det ellers kan blive svært at få dem tilbage på plads. Brug evt. en hammer til at banke dem på plads.
  7. Er det umuligt at få alle sten tilbage på plads, kan du snyde lidt, og skære en kant af en flise med en vinkelsliber.

Kilder og henvisninger

Kilder:

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab