Sådan ser ukrudtet ud

Er de grønne skud ukrudt eller planter? Få styr på, hvordan nogle af de mest almindelige ukrudtstyper i danske haver ser ud i denne billedserie.

Der er mange typer ukrudt at holde styr på i haven, og noget af ukrudtet kan være svært at skelne fra almindelige planter.

Få styr på, hvordan nogle af de mest almindelige ukrudtstyper i danske haver ser ud i denne billedserie.

Er du interesseret i at udrydde ukrudtet, kan du med fordel læse vores temaside om netop ukrudt.

LÆS OGSÅ: Ukrudt

Få tips til at bekæmpe ukrudtet:

Sådan slipper du af med vorterod

Sådan slipper du af med vorterod

Vorterod spreder sig hurtigt, men er nem at bekæmpe. Læs, hvordan du fjerner ukrudtsplanten i bede, græsplæne og mellem fliser og belægninger, og hvornår det er bedst at gøre det.

Sådan slipper du af med skvalderkål

Sådan slipper du af med skvalderkål

Skvalderkål er haveejernes mareridt, da den breder sig med lynets hast. Læs, hvordan du fjerner skvalderkål i bede, græsplæne og mellem fliser og belægninger, og hvornår det er bedst at gøre det.

Hvordan slipper du af med de #%!! padderokker!?

Hvordan slipper du af med de #%!! padderokker!?

Der findes kun ét effektivt middel mod padderokker. Stress! Se her, hvordan du bedst stresser padderokkerne i din have, alt efter om de skyder op i græsset, blomsterbedet eller mellem fliserne.

Kilder og henvisninger

Kilder:

  • Aarhus Universitet institut for argoøkologi
  • Jesper Carl Corfitzen, Bolius' haveekspert

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab