Sådan slipper du af med tidsler i græsplænen

Er der tidsler i græsset? Læs, hvordan du graver tidsler op og forhindrer nye tidsler i plænen.

hænder, der luger ukrudt ud af plæne

Med et tidseljern kan du lirke planten op med rod uden at ødelægge plænen. De fås også med langt skaft.

Sådan får du tidslerne væk

  1. Lug tidsler væk, mens de er små. Brug fx et tidseljern.
  2. Fjern tidsler, der har vokset sig store, med en mosrive eller en mælkebøttefjerner.

Sådan holder du plænen tidselfri

  1. Gød og kalk din plæne.
  2. Slå græs en gang om ugen. Når du holder græsset tæt og kort, får nye tidsler og andet ukrudt svært ved at slå sig ned.
  3. Undgå bare pletter i plænen, de giver ukrudtet plads til at spire. Flyt lidt rundt på havemøblerne, så de ikke slider græsset ned bestemte steder og efterså bare pletter, hvis de allerede er opstået.

Det skal du ikke gøre

  1. Grav ikke tidslerne op. Rødderne er alligevel for dybe til, at du fjerner dem helt, og hullet efter gravningen giver gode gromuligheder for tidsler og ny ukrudt.
  2. Undgå sprøjtemidler. Medmindre tidslerne er meget omfattende eller din plæne meget stor, kan problemet godt løses ved håndkraft.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab