Tjekliste | 8 trin

Sådan tjekker du for skader efter stormen

Gode råd til hvad du skal tjekke og ordne, efter stormen har lagt sig.

1. trin

Begræns skader, stormen har forårsaget, i det omfang, det er muligt

Dæk fx ituslåede vinduer eller huller i taget med træplader, presenning eller plastik. Flyt møbler og andet indbo fra steder, hvor nedbør kan trænge ind i huset. Ting, du ikke kan flytte, fx tæpper eller trægulve, bør tildækkes med plastik.

2. trin

Få kvittering på reparationer

Gem kvitteringer for udgifter til nødreparationer, da forsikringen typisk dækker disse.

3. trin

Tjek tag og solceller for stormskader

Se bl.a. efter løse eller manglende tagsten, tagmaterialer, som er blæst af, løse mursten på husets skorsten, indikationer på, at antennen har revet sig løs, eller andre tegn på skader. Se, om dine solceller har fået revner eller andre skader. Tjek, om beslagene sidder fast i taget, og om de har lavet huller i taget.

4. trin

Tjek tagrenden

Fjern blade, grene og andet skidt fra husets tagrender og skotrender og hold øje med huller og utætheder. Tjek også, at stormen ikke har påvirket rendejern - de jern, som holder tagrender og nedløbsrør på plads - så de fortsat sidder forsvarligt fast. 

5. trin

Tjek facade og tilbygninger

Gennemgå husets facade og tilbygninger samt redskabsskur og andre småbygninger for revner og andre skader.

6. trin

Tjek havens træer

Tjek havens træer og høje planter for stormskader. Træer bør beskæres, hvis der er grene, som næsten er brækket af. Og vakkelvorne træer skal fældes. Fjern også planter, som er ved at vælte.

7. trin

Tjek fryseren

Tjek, om dine madvarer i fryseren har taget skade, hvis huset har været ramt af strømsvigt under stormen.

8. trin

Dokumentér skaderne

Fotografér eller film skader på hus og indbo, så du har dokumentationen i orden, når du skal melde skaderne til din forsikring. Kassér ikke beskadiget indbo, før du har talt med forsikringsselskabet.