Sådan undgår du, at fodpanelet gaber

Ved de fleste fodpaneler er der en revne mellem toppen af panelet og væggen. Fyld endelig ikke revnen med maling, men brug dette gamle malerfif og få en flot afslutning på fodpanelet.

Lap sprækker mellem væg og panel med lidt fugemasse.

Foto: Torben Klint

1. Køb fugepatron og holder til denne, samt malertape og evt. fugepind.

2. Rengør panelerne med vand iblandet grundrens, for at fjerne skidt og snavs.

3. Afdæk med malertape på væggen og på fodpanelet, så der ikke kommer fugemasse andre steder end der, hvor det er meningen.

4. Mål tykkelsen på revnen med en tommestok.

5. Skær fugepatronens top i den korrekte tykkelse, så den passer til det opmålte. Skær endelig ikke for stor en åbning, da det kan være svært at styre.

6. Fug nu med rolige bevægelser hele vejen langs toppen af fodpanelet.

7. Når du er færdig med at fuge, skal fugen ’glittes’ – dvs. at overskydende fugemasse skal trækkes af, så fugningen langs panelet bliver glat og ensartet. Du kan glitte fugen med en fugepind eller en fugeklods, som du får i dit byggemarked.

8. Når du er færdig, trækker du forsigtigt malertapen af. Nu har du fodpaneler, der ikke gaber i toppen, og løsningen vil holde længe, da fugemassen er elastisk og giver sig, når fodpanelet arbejder.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab