Se huspriserne i din kommune de sidste 20 år

Se på vores Danmarkskort, hvordan huspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig de sidste 20 år. Se også, hvor priserne er steget og faldet mest det sidste år.

På dette interaktive Danmarkskort kan du se, hvordan huspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig i de sidste 20 år i forhold til landsgennemsnittet. Under kortet kan du se, hvor huspriserne er steget og faldet mest i det seneste år.

Tallene stammer fra Boligmarkedsstatistikken, der er lavet af Realkreditrådet, Realkreditforeningen, Finansrådet og Dansk Ejendomsmæglerforening. Statistikken dækker de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i kroner for de huse, der er blevet solgt i kommunen i et kvartal. På grund af en teknisk fejl er landspriserne desværre ikke helt korrekte.

Vær opmærksom på, at priserne måske ikke altid giver et helt retvisende billede. Jo færre huse, der er blevet solgt i et enkelt kvartal, jo mere kan huspriserne blive påvirket af enkelte salg - fx kan huspriserne stige meget, hvis der er kommet et nyt boligkvarter i kommunen, og de nye og ofte dyre huse bliver solgt.

Huse koster 11 gange så meget i Frederiksberg som på Lolland

Huspriserne i 1. kvartal 2018 er højst i hovedstaden og i området omkring København. Aarhus er den eneste kommune uden for dette område, der er på top 30-listen over kommuner med de højeste kvadratmeterpriser. Aarhus Kommune ligger på en 22. plads på listen, mens Skanderborg er nummer 32.

Listen toppes af Frederiksberg og Gentofte Kommuner, hvor et gennemsnitshus koster henholdsvis 47.113 og 41.719 kr. pr. kvadratmeter i 1. kvartal 2018.

I Frederiksberg er huspriserne næsten 11 gange så høje som på Lolland, der er landets billigste kommune at købe hus i i tæt løb med Lemvig. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for et hus på Lolland og i Lemvig er henholdsvis 4.406 og 4.433 kr.

Et gennemsnitligt hus på 140 m2 i Frederiksberg Kommune koster 6,6 millioner kr., mens prisen for samme størrelse hus på Lolland er 617.000 kr.

Sådan bruger du kortet

 1. Klik på en kommune.
 2. Før musen hen over grafikken og se huspriserne kvartal for kvartal.
 3. Under kortet kan du se, hvor huspriserne er steget og faldet mest i det seneste år.
 4. Hvis du har spørgsmål til kortet eller de bagvedliggende data, er du velkommen til at kontakte os.
Laveste pris i 1. kvartal 2018
Højeste pris i 1. kvartal 2018

Huspriser stiger i 81 kommuner og falder i 15

De nyeste tal fra 1. kvartal 2018 viser, at huspriserne på landsplan er steget med 6,2 procent siden samme tidspunkt sidste år. Huspriserne stiger over hele landet - de er steget i 81 kommuner, mens 15 kommuner har haft et fald i den gennemsnitlige kvadratmeterpris på de huse, der er blevet solgt

Middelfart kan notere sig for den største husprisstigning det seneste år - her er huspriserne gået op med 35,2 procent. Ellers har de største stigninger været i nogle af landets mindste og billigste kommuner at bosætte sig i. I Samsø, Tønder, Skive og Ærø Kommuner priserne mellem 22 og 33 procent. København er nummer otte på listen over kommuner med de største prisstigninger - her er huspriserne steget med 17,2 procent.

Huspriserne er faldet mest i Lemvig og Morsø Kommuner, hvor de er gået ned med henholdsvis 23,8 og 23,2 procent.

Kigger man på landsdele, har de største stigninger generelt været på Sjælland, Nordsjælland halter dog efter med en gennemsnitlig prisstigning på 4,7 procent. Bornholm er også pænt med med husprisstigninger på 8,4 procent, mens de laveste stigning har været i Nordjylland og Vestjylland.

 1. København by: 13,6 %
 2. Østsjælland: 10,0 %
 3. Vest- og Sydsjælland: 8,5 %
 4. Bornholm: 8,4 %
 5. Fyn: 8,1 %
 6. Østjylland: 5,6 %
 7. Københavns omegn: 5,2 %
 8. Sydjylland: 5,0 %
 9. Nordsjælland: 4,7 %
 10. Vestjylland: 2,1 %
 11. Nordjylland: 1,5 %
Find flere uvildige undersøgelser fra Bolius – Boligejernes Videncenter her

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab