Se huspriserne i din kommune de sidste 20 år

Se på vores Danmarkskort, hvordan huspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig de sidste 20 år. Se også, hvor priserne er steget og faldet mest det sidste år.

På dette interaktive Danmarkskort kan du se, hvordan huspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig i de sidste 20 år i forhold til landsgennemsnittet. Under kortet kan du se, hvor huspriserne er steget og faldet mest i det seneste år.

Tallene stammer fra Boligmarkedsstatistikken, der er lavet af Realkreditrådet, Realkreditforeningen, Finansrådet og Dansk Ejendomsmæglerforening. Statistikken dækker de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i kroner for de huse, der er blevet solgt i kommunen i et kvartal. På grund af en teknisk fejl er landspriserne desværre ikke helt korrekte.

Vær opmærksom på, at priserne måske ikke altid giver et helt retvisende billede. Jo færre huse, der er blevet solgt i et enkelt kvartal, jo mere kan huspriserne blive påvirket af enkelte salg - fx kan huspriserne stige meget, hvis der er kommet et nyt boligkvarter i kommunen, og de nye og ofte dyre huse bliver solgt.

Huse koster 14 gange så meget i Frederiksberg som på Lolland

Huspriserne i 4. kvartal 2017 er højst i hovedstaden og i området omkring København. Aarhus er den eneste kommune uden for dette område, der er på top 30-listen over kommuner med de højeste kvadratmeterpriser. Aarhus Kommune ligger på en 20. plads på listen.

Listen toppes af Frederiksberg og Gentofte Kommuner, hvor et gennemsnithus koster henholdsvis 54.343 og 40.819 kr. pr. kvadratmeter i 4. kvartal 2017.

I Frederiksberg er huspriserne næsten 14 gange så høje som på Lolland, der er landets billigste kommune at købe hus i i tæt løb med Tønder. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for et hus på Lolland og i Tønder er henholdsvis 4.008 og 4.683 kr.

Et gennemsnitligt hus på 140 m2 i Frederiksberg Kommune koster 7,6 millioner kr., mens prisen for samme størrelse hus på Lolland er 561.000 kr.

Sådan bruger du kortet

 1. Klik på en kommune.
 2. Før musen hen over grafikken og se huspriserne kvartal for kvartal.
 3. Under kortet kan du se, hvor huspriserne er steget og faldet mest i det seneste år.
 4. Hvis du har spørgsmål til kortet eller de bagvedliggende data, er du velkommen til at kontakte os.
Laveste pris i 4. kvartal 2017
Højeste pris i 4. kvartal 2017

Huspriser stiger i 79 kommuner og falder i 17

De nyeste tal fra 4. kvartal 2017 viser, at huspriserne på landsplan er steget med 5,3 procent siden samme tidspunkt sidste år. Stigningerne i huspriserne har for alvor bredt sig til hele landet, de er steget i 79 kommuner, mens 17 kommuner har haft et fald i den gennemsnitlige kvadratmeterpris.

De største stigninger har netop været i nogle af landets billigste kommuner at bosætte sig i. Guldborgsund topper listen - her steg priserne i 2017 med 36,2 procent, mens huspriserne på Samsø gik op med 28,5 procent. Selv om huspriserne på Lolland altså er de laveste i landet, steg de faktisk med 20 procent i 2017. Landets dyreste kommune, Frederiksberg, er også med på top 10-listen - her er priserne steget med 27,7 procent i 2017.

Huspriserne er faldet mest i Sønderborg og Nyborg Kommuner, hvor de er gået ned med henholdsvis 8,3 og 8,2 procent.

Kigger man på landsdele, har de største stigninger været i København by og Vest-og Sydsjælland.

 1. København by: 10,8 %
 2. Vest- og Sydsjælland: 7,8 %
 3. Nordjylland: 6,9 %
 4. Østsjælland: 6,7 %
 5. Bornholm: 5,4 %
 6. Nordsjælland: 5,3 %
 7. Københavns omegn: 4,7 %
 8. Østjylland: 4,3 %
 9. Vestjylland: 3,8 %
 10. Sydjylland: 3,2 %

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab