Se huspriserne i din kommune de sidste 20 år

Se på vores Danmarkskort, hvordan huspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig de sidste 20 år. Se også, hvor priserne er steget og faldet mest det sidste år.

På dette interaktive Danmarkskort kan du se, hvordan huspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig i de sidste 20 år i forhold til landsgennemsnittet. Under kortet kan du se, hvor huspriserne er steget og faldet mest i det seneste år.

Tallene stammer fra Boligmarkedsstatistikken, der er lavet af Realkreditrådet, Realkreditforeningen, Finansrådet og Dansk Ejendomsmæglerforening. Statistikken dækker de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i kroner for de huse, der er blevet solgt i kommunen i et kvartal. På grund af en teknisk fejl er landspriserne desværre ikke helt korrekte.

Vær opmærksom på, at priserne måske ikke altid giver et helt retvisende billede. Jo færre huse, der er blevet solgt i et enkelt kvartal, jo mere kan huspriserne blive påvirket af enkelte salg - fx kan huspriserne stige meget, hvis der er kommet et nyt boligkvarter i kommunen, og de nye og ofte dyre huse bliver solgt.

Huse koster 13 gange så meget på Frederiksberg som på Lolland

Huspriserne i 2. kvartal 2018 er højst i hovedstaden og i området omkring København. Aarhus er den eneste kommune uden for dette område, der er på top 30-listen over kommuner med de højeste kvadratmeterpriser. Aarhus Kommune ligger på en 20. plads på listen, mens Odense er nummer 32.

Listen toppes af Frederiksberg og Gentofte Kommuner, hvor et gennemsnitshus koster henholdsvis 52.071 og 41.546 kr. pr. kvadratmeter i 2. kvartal 2018. Gennemsnitsprisen på landsplan er 13.672 kr.

I Frederiksberg er huspriserne næsten 13 gange så høje som på Lolland, der er landets billigste kommune at købe hus i, mens huspriserne er næst lavest i Tønder. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for et hus på Lolland og i Tønder er henholdsvis 4.043 og 4.512 kr.

Et gennemsnitligt hus på 145 m2 i Frederiksberg Kommune koster 7,6 millioner kr., mens prisen for samme størrelse hus på Lolland er 586.000 kr.

Sådan bruger du kortet

 1. Klik på en kommune.
 2. Før musen hen over grafikken og se huspriserne kvartal for kvartal.
 3. Under kortet kan du se, hvor huspriserne er steget og faldet mest i det seneste år.
 4. Hvis du har spørgsmål til kortet eller de bagvedliggende data, er du velkommen til at kontakte os.
Laveste pris i 2. kvartal 2018
Højeste pris i 2. kvartal 2018

Huspriser stiger i 75 kommuner og falder i 22

De nyeste tal fra 2. kvartal 2018 viser, at huspriserne på landsplan er steget med 4 procent siden samme tidspunkt sidste år. Huspriserne stiger over hele landet - de er steget i 75 kommuner, mens 22 kommuner har haft et fald i den gennemsnitlige kvadratmeterpris på de huse, der er blevet solgt

Fanø kan notere sig for den største husprisstigning det seneste år - her er huspriserne gået op med 47,8 procent - den store stigning kan skyldes, at nogle få, dyre huse er blevet solgt i 2. kvartal. Ellers ligger de største stigninger meget spredt ud over landet. I Frederiksberg, Struer og Frederikshavn Kommuner er priserne steget 17-20 procent. I 18 kommuner er er huspriserne steget med mindst 10 procent.

Huspriserne er faldet mest i Billund, Tønder og Ærø Kommuner, hvor de er gået ned med henholdsvis 11-15 procent

Kigger man på landsdele, er huspriserne steget mest på Bornholm, hvor de på et år er steget med 13,2 procent. Det er langt mere end de næste på listen, Fyn og Nordsjælland, hvor priserne er gået op med 5,7 procent. Huspriserne er ikke faldet i nogen landsdele, men steget mindst i Vest- og Sydsjælland med 1,1 procent.

 1. Bornholm: 13,2 %
 2. Fyn: 5,7 %
 3. Nordsjælland: 5,7 %
 4. Østjylland: 5,4 %
 5. Vestjylland: 5,0 %
 6. København by: 3,9 %
 7. Nordjylland: 3,9 %
 8. Østsjælland: 3,2 %
 9. Københavns omegn: 2,5 %
 10. Sydjylland: 2,3 %
 11. Vest- og Sydsjælland: 1,1 %
Find flere uvildige undersøgelser fra Bolius – Boligejernes Videncenter her

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab