Se huspriserne i din kommune de sidste 20 år

Se på vores Danmarkskort, hvordan huspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig de sidste 20 år. Se også, hvor priserne er steget og faldet mest det sidste år.

På dette interaktive Danmarkskort kan du se, hvordan huspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig i de sidste 20 år i forhold til landsgennemsnittet. Under kortet kan du se, hvor huspriserne er steget og faldet mest i det seneste år.

Tallene stammer fra Boligmarkedsstatistikken, der er lavet af Realkreditrådet, Realkreditforeningen, Finansrådet og Dansk Ejendomsmæglerforening. Statistikken dækker de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i kroner for de huse, der er blevet solgt i kommunen i et kvartal. På grund af en teknisk fejl er landspriserne desværre ikke helt korrekte.

Vær opmærksom på, at priserne måske ikke altid giver et helt retvisende billede. Jo færre huse, der er blevet solgt i et enkelt kvartal, jo mere kan huspriserne blive påvirket af enkelte salg - fx kan huspriserne stige meget, hvis der er kommet et nyt boligkvarter i kommunen, og de nye og ofte dyre huse bliver solgt.

Huse koster 14 gange så meget i Frederiksberg som i Tønder

Huspriserne er højst i hovedstaden og i området omkring København. Aarhus er den eneste kommune uden for dette område, der er på top 30-listen over kommuner med de højeste kvadratmeterpriser. Aarhus Kommune ligger på en 22. plads på listen.

Listen toppes lige nu af Frederiksberg og Gentofte Kommuner, hvor et gennemsnithus koster henholdsvis 54.543 og 42.055 kr. pr. kvadratmeter i 3. kvartal 2017.

I Frederiksberg er huspriserne næsten 14 gange så høje som i Tønder, der er landets billigste kommune i tæt løb med Lolland og Langeland. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for et hus i Tønder er 3.973 kr.

Et gennemsnitligt hus på 140 m2 i Frederiksberg Kommune koster 7,6 millioner kr., mens prisen for samme størrelse hus i Tønder er 556.000 kr.

Sådan bruger du kortet

 1. Klik på en kommune.
 2. Før musen hen over grafikken og se huspriserne kvartal for kvartal.
 3. Under kortet kan du se, hvor huspriserne er steget og faldet mest i det seneste år.
 4. Hvis du har spørgsmål til kortet eller de bagvedliggende data, er du velkommen til at kontakte os.

Huspriser stiger i 72 kommuner og falder i 25

De nyeste tal fra 3. kvartal 2017 viser, at huspriserne på landsplan er steget med 3,4 procent siden samme tidspunkt sidste år. Huspriserne er steget i 72 kommuner, mens 26 kommuner har haft et fald i den gennemsnitlige kvadratmeterpris.

De største stigninger har været i Frederiksberg og Norddjurs Kommuner, hvor den gennemsnitlige kvadratmeterpris er gået op med henholdsvis 29,8 og 21,8 procent, mens prisen pr. kvadratmeter omvendt er faldet med mere end 10 % i Struer, Vejen, Langeland, Rebild og Frederikshavn Kommuner.

Kigger man på landsdele, har de største stigninger været på Bornholm og i København by, mens huspriserne direkte er faldet en anelse på Fyn og i Nordjylland:

 • Bornholm: 10,8 %
 • København by: 9,4 %
 • Nordsjælland: 7,6 %
 • Vest- og Sydsjælland: 5,5 %
 • Københavns omegn: 4,1 %
 • Vestjylland: 3,3 %
 • Østsjælland: 2,3 %
 • Østjylland: 1,6 %
 • Sydjylland: 1,5 %
 • Nordjylland: -0,7 %
 • Fyn: - 0,9 %

Stigningerne har bidt sig fast uden for storbyerne

- Hel overordnet er den en tendens til, at huspriserne falder i de kommuner, hvor befolkningstallet løbende skrumper. Det gælder bl.a. i Struer i Vestjylland, Frederikshavn i Nordjylland og Tønder i Sønderjylland. På grund af et løbende fald i indbyggertallet på mellem 4 og 7 procent siden 2007, vil der i de tre kommuner eksistere et overudbud af boliger, hvilket presser prisen ned – både aktuelt og i en periode fremover, siger Bolius' boligøkonomiske ekspert, Jørgen Munksgaard Rasmussen.

- Det omvendte billede ser vi i omegnskommuner til København som eksempelvis Glostrup, Tårnby og Hvidovre, hvor huspriserne er både er steget over det seneste år og siden finanskrisen.  I alle tre tilfælde er indbyggertallet steget med 8-10 procent siden 2007, hvilket presser efterspørgslen på boliger i vejret. Og da både lønninger og friværdi i eksisterende bolig ligger relativt højt i hovedstadsområdet, er vejen banet for yderligere prisstigninger fremover, vurderer Jørgen Munksgaard Rasmussen.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab