Se, hvad din og naboens bolig er værd

På bolighed.dk, dingeo.dk og de to apps BoligVærdi og SundayOwn kan du tjekke, hvor meget din og naboernes boliger vurderes at være værd netop nu. Læs, hvad du ellers kan se.

Hvad er min bolig værd?

På bolighed.dk kan du bl.a. se et bud på, hvad din bolig er værd lige nu, og hvad andre boliger i nærheden vurderes at være værd.

Ikke alle boliger er på bolighed.dk

Det er ikke alle ejerboliger, du kan finde på bolighed.dk. Men ifølge direktør Niels Ranum er målet at få så mange ejerboliger som muligt med – han kan dog ikke sige hvornår.

I øjeblikket er det ikke muligt at få oplysninger på:

 • En mindre andel af almindelige ejerboliger
 • Villalejligheder
 • Boliger ejet af virksomheder
 • Boliger helt eller delvist anvendt til erhverv
 • Lejeboliger.

Du kan kontakte bolighed.dk, hvis din bolig ikke findes på sitet.

Hvis du vil have et bud på, hvad din og andre boliger, som ikke er sat til salg, koster lige nu, er der flere muligheder.

På hjemmesiden bolighed.dk kan du tjekke, hvad din og de nærmeste boliger i nabolaget vurderes at være værd lige nu.

Det er de 3 banker Sydbank, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank (AL Bank) samt Nykredit, der står bag bolighed.dk, hvor du nemt at få en række oplysninger om din egen og to millioner andre huse og lejligheder i Danmark.

Tjek, hvad din bolig er værd og forventet prisudvikling

Ved at indtaste din (eller en anden) adresse, kan du se, hvor stor boligen er og få anslåede bud på:

 • Hvad boligen er værd nu.
 • Hvor meget den er steget eller faldet i værdi siden 2004.
 • Den forventede prisudvikling de næste to år.
 • Hvor meget den er værd i forhold til andre boliger med samme postnummer.
 • Den forventede og historiske liggetid (hvor lang tid det tager at sælge boligen).
 • Hvad boligen tidligere er blevet solgt for.

Samtidig kan du få en række mere detaljerede oplysninger om den pågældende bolig, fx størrelsen på grunden, ejendomsskatten, og hvad den seneste salgspris var.

Se, hvad naboernes boliger vurderes til på luftfoto

På et luftfoto kan du samtidig se, hvor meget boligerne i nabolaget vurderes at være værd.

Du kan også se de boliger, der senest er blevet solgt, og hvilke der senest er til salg.

Hvad er min nabos bolig værd?

Sammenlign din - eller andres - boligs kvadratmeterpris med andre boliger i kommunen, og se, hvad den tidligere er blevet solgt for.

Stol ikke helt på vurderinger på bolighed.dk

Oplysningerne og de anslåede vurderinger og prognoser på bolighed.dk er baseret på en række offentlige databaser, som bolighed.dk trækker og regner videre på. Der kan dog være fejl i flere af databaserne, og derfor kan du ikke stole helt på oplysningerne. Samtidig trækker det ned i en evt. salgspris, hvis din bolig er i dårlig stand, mens det omvendt kan gøre din bolig mere værd, hvis du har lavet et ekstra badeværelse, men det ikke er registreret nogen steder.

Du har dog selv muligheden for at tjekke og rette evt. fejlagtige eller mangelfulde oplysninger i fx BBR. Find BBR-oplysningerne på din bolig på ois.dk. Bed teknisk forvaltning i din kommune om at rette dem, hvis de er forkerte.

Ifølge Bolighed.dk bliver de fleste boliger solgt inden for +/- 10 % af den værdi, som Bolighed anslår, at boligen har.

LÆS OGSÅ: BBR registret

Få besked, når din boligs værdi ændrer sig

På bolighed.dk har du også mulighed for at registrere din bolig – dit BoligCV – og dermed kan du bl.a. få besked, når:

 • Din boligs – eller en anden bolig, du følger - værdi ændrer sig.
 • En bolig sættes til salg eller bliver solgt i dit lokalområde.
 • Nogen kigger på din bolig, eller følger den.
 • Nogen ønsker at komme i kontakt med dig.

Hvad kan du gøre, hvis oplysninger om din bolig er forkerte?

Bolighed modtager deres informationer fra offentlige kilder. Hvis du opdager, at en eller flere oplysninger om din bolig ikke stemmer overens med virkeligheden, kan du gå ind på OIS.dk og tjekke, hvilke oplysninger der er angivet der. OIS er en statslig database, der samler en række oplysninger om ejendomme i Danmark.

Hvis oplysningerne om din ejendom også er forkerte i OIS, skal du kontakte teknisk forvaltning i din kommune for at få dem rettet.

Hvis oplysningerne på OIS er korrekte, men forkerte på Bolighed, kan du kontakte Bolighed og bede om at få dem rettet.

Hvad gør du, hvis du mener, at prisen på din bolig er forkert?

Opret dig som bruger på Bolighed.dk, søg din bolig frem og registrér dig som ejer af boligen. Klik på ”Få ændret værdien” på BoligCV’et, og vælg så en af følgende muligheder:

 • Indsend en ejendomsmæglers vurdering af boligen, hvis du har fået vurderet den inden for det seneste år, så vil den erstatte Boligheds anslåede værdi.
 • Angiv din egen værdi, som bliver den første værdi andre brugere ser, når de besøger dit BoligCV. Da værdien ikke valideres, kan værdien ikke bruges til beregninger, statistikker eller lign., oplyser Bolighed.
 • Brug Nyboligs BoligVærdi App og overfør værdien, du får via app’en, til dit BoligCV.

Få flere oplysninger på bolighed.dk her

Hvad kan du gøre, hvis du vil have oplysninger fjernet?

Bolighed oplyser, at de ikke sletter boliger eller informationer fra hjemmesiden, fordi alle informationer stammer fra offentlige tilgængelige kilder og registre. Disse informationer er altså stadig tilgængelige for alle, selvom de bliver slettet fra Bolighed.

dingeo.dk: Tjek prisen på din bolig

På hjemmesiden dingeo.dk kan du finde en lang række oplysninger om din bolig, bl.a. et bud på boligens værdi lige nu.

Indtast din adresse og tryk på fanen "Ejendomsvurdering". Så vil du få en såkaldt computerberegnet AVM vurdering af din ejerbolig - hus, sommerhus og ejerlejlighed, hvis der er geodata nok til en sådan vurdering.

AVM står for Analytical Valuation Modellen og bruges ifølge dingeo.dk af flere danske banker til boligprisvurdering og "giver en konservativ ejendomsvurdering, der statistisk set rammer tæt på faktiske handelspriser". dingeo.dk skriver dog også, "at computerberegnede ejendomsvurderinger kan afvige markant fra den sande markedsværdi".

Nyboligs app BoligVærdi: Tjek, hvad din bolig er værd

Du kan også få et bud på, hvor meget dit hus eller lejlighed er værd netop nu med ejendomsmæglerkæden Nyboligs app BoligVærdi.

I appen, der gratis kan hentes ned på din smartphone, skal du indtaste dit telefonnummer og adresse og uploade og sende op til 10 fotos af din bolig og trykker på send-knappen. På hverdage får du senest et døgn efter et bud på din boligs værdi af en lokalkendt ejendomsmægler fra Nybolig, lover Nybolig.

BoligVærdi kan downloades gratis i AppStore eller GooglePlay.

”Værdien udregnes ved, at mægleren dels trækker på sit store lokalkendskab, dels vurderer de indsendte fotos. I værdiestimatet inddrages derudover en lang række offentligt tilgængelige oplysninger om ejendommen og området, boligen ligger i”, oplyser Nybolig.

Bud på pris er ikke lig med salgsvurdering

Nybolig understreger, at den pris du får ikke er det samme som en salgsvurdering, da ejendomsmæglerne bl.a. ikke kan vurdere ejendommens indretning og tilstand.

Og at du ikke helt kan stole på boligprisen er også appen BoligVærdi’s svaghed, mener fagredaktør i Bolius, Tine R. Sode.

- Hvis du har lyst til at vide, hvad din bolig nogenlunde er værd, er den god nok. Men du får kun et estimat af prisen, og hvorfor så bruge app’en frem for at ringe til en ejendomsmægler og bede om en salgsvurdering, der vil være meget mere sikker, spørger hun.

BoligVærdi kan give kontakt for mæglere

Direktør i Nybolig, Lene Quist, mener dog, at BoligVærdi er en gevinst for både boligejerne og kædens ejendomsmæglere.

- Appen kan hjælpe boligejerne, fordi den tidligt kan give dem et skarpt bud på værdien af deres bolig. For mæglerne ligger fordelen i tidligt at kunne indlede dialogen med boligejerne – det kan være alt fra værdisætningen, købsinteressen for netop deres bolig og hjælp til at finde en ny bolig. Den dialog vil vi gerne medvirke i så tidligt som muligt, så kunden får den bedst mulige løsning, siger Lene Qvist.

Indtast bl.a. din adresse på appen BoligVærdi

Med appen BoligVærdi får du hurtigt et bud på, hvor mange penge din bolig er værdi lige nu. 

Billeder af din bolig slettes

Nybolig oplyser til Bolius, at de billeder, du indsender af din bolig, bliver slettet efter senest 6 måneder, og at der ikke er nogen standardprocedure om kontakt til boligejere, der beder om et bud på en pris for deres bolig via appen.

”Det afhænger af den dialog, som boligejeren lægger op til i kommunikationen via appen til mægleren – fx er der via app’en mulighed for, når man har modtaget et estimat, at bede ejendomsmægleren om en salgsvurdering”, oplyser Nybolig.

Få et bud på din boligs udbudspris på appen SundayOwn

Også på den gratis app SundayOwn kan du få et bud på, hvor meget din bolig er værd. På SundayOwn, som Danske Bank står bag, skal du indtaste din adresse, og dernæst skal du vælge boliger, der ligner din egen, og så vil appen ud fra dit valg beregne en estimeret udbudspris.

SundayOwn foreslår en række boliger i nabolaget, der er til salg og er blevet solgt, og så skal du angive, om de udvalgte boliger ligner din eller ej. Der vælges ud fra bl.a. byggeår, størrelse, type og placering. Ulempen kan dog være, at det kan være svært selv at vurdere, om en anden bolig minder om din – hvis det er tilfældet, er risikoen for, at prisen er unøjagtig større.

På appen kan du bl.a. også se:

 • Andre boliger til salg i dit område.
 • Kvadratmeterprisen – og din bolig er på, over eller under gennemsnittet.
 • Liggetiden på boliger som din i dit område – og om den er faldende eller stigende.

Endvidere kan du teste, hvor energivenlig din bolig er.

Sådan ser appen SundayOwn ud

På appen SundayOwn får du foreslået en række boliger. Tryk på "Ligner", hvis de minder om din bolig, og det vil så være med til at give dig en estimeret pris for din bolig. 

Tjek boliglån på app

Du kan også se, hvilke lån der er i boligen, og tjekke, om det evt. kan betale sig at omlægge dine lån ved at svare på en række spørgsmål, og få besked, når det umiddelbart vil kunne betale sig at omlægge.

Du kan hente SundayOwn i AppStore eller GooglePlay.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab