Se lejlighedspriserne i din kommune de sidste 20 år

Se, hvordan priserne på ejerlejligheder i alle landets kommuner har udviklet sig de sidste 20 år på dette interaktive Danmarkskort, og hvor priserne er højest og lavest.

Lejligheder i Aalborg

Lejlighedspriserne i Aalborg er faldet med 5,5 procent i 2018, mens priserne på ejerlejligheder er gået op i de andre store byer København, Aarhus og Odense. Foto: Colourbox

På dette interaktive Danmarkskort kan du se, hvordan ejerlejlighedspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig de sidste 20 år i forhold til landsgennemsnittet.

Tallene stammer fra Boligmarkedsstatistikken, der er lavet af Finans Danmark. Statistikken dækker de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i kroner for de ejerlejligheder, der er blevet solgt i kommunen i et kvartal. På grund af en teknisk fejl er landspriserne desværre ikke helt korrekte.

Vær opmærksom på, at priserne måske ikke altid giver et helt retvisende billede. Jo færre lejligheder, der er blevet solgt i et enkelt kvartal, jo mere kan lejlighedspriserne blive påvirket af enkelte salg - fx kan lejlighedspriserne stige meget, hvis der er kommet et nyt og dyrt boligkompleks i kommunen.

I flere kommuner er der solgt for få ejerlejligheder til, at de optræder på listen. I en del andre kommuner er der ikke solgt lejligheder nok i alle kvartaler til at opnå en gennemsnitspris - i de tilfælde er der på grafen angivet en vandret streg. 

Sådan bruger du kortet

 1. Klik på en kommune og før musen hen over grafikken og se lejlighedspriserne kvartal for kvartal.
 2. Under kortet kan du se, hvor lejlighedspriserne er steget og faldet mest i det forgangne år.
 3. Hvis du har spørgsmål til kortet eller de bagvedliggende data, er du velkommen til at kontakte os.
Laveste pris i 4. kvartal 2018
Højeste pris i 4. kvartal 2018

Priser på ejerlejligheder er steget siden 2011

Lejlighedspriserne fortsætter opad, som de har gjort stort set siden 2011. På landsplan har stigningen været 3,5 procent det sidste år, noget lavere end tidligere, og for andet kvartal i træk er huspriserne steget mere end priserne på ejerlejligheder - det er ellers ikke sket i mange år.

Priserne på ejerlejligheder er steget i 48 kommuner og faldet i 15. De største stigninger er sket i Norddjurs, Frederikshavn og Ringkøbing-Skjern Kommuner, hvor priserne er gået op med henholdsvis 70, 56 og 53 procent - formentlig fordi der er bygget og solgt nye lejligheder.

I Odense har priserne også haft på med en stigning på 12,4 procent, men i de andre af landets store kommuner har prisstigningerne været langt lavere. I Aarhus er lejlighedspriserne gået op med 2,5 procent, og i København har der været en usædvanlig lav stigning på 'blot' 1,7 procent.

I Aalborg er lejlighedspriserne lige frem faldet med 5,5 procent.

  Lejligheder på Nørrebro i København

  Ejerlejlighedspriserne i København er blandt landets højeste. Foto: Jan Ove Kristensen

  Lejlighedspriser stiger - næsten - i alle landsdele

  Lejlighedspriserne er steget i alle landsdele undtagen i Nordjylland, hvor de lige akkurat er faldet med 0,1 procent. Prisudviklingen på ejerlejligheder fordelt på landsdele ser således ud fra 4. kvartal 2017 til 4. kvartal 2018:

  1. Bornholm: 14,5 %
  2. Fyn: 13,5 %
  3. Sydjylland: 7,0 %
  4. Nordsjælland: 6,6 %
  5. Københavns omegn: 6,5 %
  6. Østsjælland: 4,8 %
  7. Vest- og Sydsjælland: 4,2 %
  8. Vestjylland: 3,1 %
  9. Østjylland: 3,0 %
  10. København by: 1,0 %
  11. Nordjylland: -0,1 %

  Her er det dyrest at købe ejerlejligheder

  De dyreste kommuner at købe ejerlejligheder i er fortsat i hovedstadsområdet - Frederiksberg Kommune topper som sædvanligt listen med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 43.104 kr. i 4. kvartal 2018. Det svarer til, at en gennemsnits lejlighed på 78 m2 koster 3,36 millioner kr.

  Gentofte er for første gang siden 1. kvartal 2016 dyrere at købe ejerlejlighed i end København.

  Aarhus er den sjette dyreste kommune at købe lejlighed i, mens Odense og Aalborg Kommuner ligger henholdsvis nummer 30 og 31. 

  Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

  Bolius - et helejet Realdania selskab