Se lejlighedspriserne i din kommune de sidste 20 år

Se, hvordan priserne på ejerlejligheder i alle landets kommuner har udviklet sig de sidste 20 år på dette interaktive Danmarkskort, og hvor priserne er højest og lavest.

På dette interaktive Danmarkskort kan du se, hvordan ejerlejlighedspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig de sidste 20 år i forhold til landsgennemsnittet.

Tallene stammer fra Boligmarkedsstatistikken, der er lavet af Realkreditrådet, Realkreditforeningen, Finansrådet og Dansk Ejendomsmæglerforening. Statistikken dækker de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i kroner for de ejerlejligheder, der er blevet solgt i kommunen i et kvartal. På grund af en teknisk fejl er landspriserne desværre ikke helt korrekte.

Vær opmærksom på, at priserne måske ikke altid giver et helt retvisende billede. Jo færre lejligheder, der er blevet solgt i et enkelt kvartal, jo mere kan lejlighedspriserne blive påvirket af enkelte salg - fx kan lejlighedspriserne stige meget, hvis der er kommet et nyt og dyrt boligkompleks i kommunen.

I flere kommuner er der solgt for få ejerlejligheder til, at de optræder på listen. I en del andre kommuner er der ikke solgt lejligheder nok i alle kvartaler til at opnå en gennemsnitspris - i de tilfælde er der på grafen angivet en vandret streg. 

Sådan bruger du kortet

 1. Klik på en kommune og før musen hen over grafikken og se lejlighedspriserne kvartal for kvartal.
 2. Under kortet kan du se, hvor lejlighedspriserne er steget og faldet mest i det forgangne år.
 3. Hvis du har spørgsmål til kortet eller de bagvedliggende data, er du velkommen til at kontakte os.
Laveste pris i 2. kvartal 2018
Højeste pris i 2. kvartal 2018

Priser på ejerlejligheder er steget siden 2011

Lejlighedspriserne fortsætter opad, som de har gjort stort set siden 2011, og er steget med 8,2 procent på landsplan det sidste år. Priserne på ejerlejligheder er steget i 47 kommuner og faldet i 13. De største stigninger er sket i Sønderborg, Jammersbugt og Vejle Kommuner, hvor priserne er gået op med henholdsvis 54, 41 og 37 procent.

De dyreste kommuner at købe ejerlejligheder i er fortsat i hovedstadsområdet - Frederiksberg og Københavns Kommuner topper som sædvanligt listen med kvadratmeterpriser på henholdsvis 45.570 og 40.803 kr. i 2. kvartal 2018.Det svarer til, at en gennemsnits lejlighed på 78 m2 koster 3,6 og 3,2 millioner kr.

Aarhus er rykket frem som den femte dyreste kommune, og er den eneste kommuner udenfor hovedstadsområdet på top 25-listen, mens Aalborg og Odense Kommuner ligger henholdsvis nummer 28 og 30. 

Lejlighedspriser stiger mindst i de dyreste områder

Ser man på landsdele, er ejerlejlighedspriserne steget mindst i de mest populære og dyreste områder, København by og omegn, Østjylland og Nordsjælland. Kun Bornholm 'undergår' dem - her er priserne faldet med 5 procent.

Prisudviklingen på ejerlejligheder fordelt på landsdele ser således ud fra 2. kvartal 2017 til 2. kvartal 2018:

 1. Sydjylland: 13,7 %
 2. Fyn: 12,7 %
 3. Vest- og Sydsjælland: 11,7 %
 4. Vestjylland: 10.6 %
 5. Nordjylland: 10,2 %
 6. Østsjælland: 9,7 %
 7. København by: 8,2 %
 8. Østjylland: 6,8 %
 9. Københavns omegn: 6,2 %
 10. Nordsjælland: 5,2 %
 11. Bornholm: -5,0 %

  Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

  Bolius - et helejet Realdania selskab