Skab hygge med lys uden skadelige partikler

Stearinlys er en af de væsentligste kilder til indendørs forurening, og blandt andre Astma og Allergiforbundet anbefaler derfor, at man skærer ned på brug af de levende lys. Heldigvis er der mange alternativer på markedet, der spreder stemning uden skadelige partikler.

Stearinlys er hyggelige, men spreder også skadelige partikler. Heldigvis findes der flere hyggelige alternativer. Foto: PR/Coolstuff

For os danskere er hygge tæt forbundet med stearinlys – faktisk har vi verdensrekorden i forbrug af stearinlys. Men forskning har desværre vist, at partikler fra stearinlys er særdeles usunde og måske endda værre end dieselpartikler.

Det kan derfor være fornuftigt at begrænse brugen af levende lys, men det behøver ikke at betyde et farvel til hyggen, for der findes mange lyskilder, som kan noget af det samme som stearinlys. Vi har samlet en række dekorative og stemningsskabende eksempler. 

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab