Skal du åbne opvaskemaskinen før og efter opvask?

Hvis du vil undgå fugtproblemer og tørre dit service hurtigere, bør du åbne døren på klem. Hold også døren på klem før opvask for at undgå dårlig lugt i køkkenet.

Døren på opvaskemaskinen bør stå på klem før og efter opvask, siger eksperterne. Foto: Torben Klint.

Er det vigtigt ikke at lukke opvaskemaskinens dør, før den har vasket op? Og hvad bør du gøre, når opvaskeren er færdig?

Ifølge producenterne Miele, Bosch og Siemens er det entydige svar, at døren på de fleste opvaskemaskiner bør stå på klem både før og efter, at maskinen har vasket. 

Undgå fugt og dårlig lugt i opvaskemaskinen

Når døren bør stå på klem før opvask, skyldes det, at det hjælper med at forebygge dårlig lugt i opvaskeren, der er fyldt med brugt service.

Døren bør stå op klem, lige efter opvaskeren er færdig med sit program, da det sætter turbo på tørringen af det nyvaskede service.

At åbne døren på klem har den afledte fordel, at du i nogen grad kan forebygge glaspest, da fugten inde i opvaskemaskinen heller ikke er sund kost for dine glas.

Har du en opvaskemaskine af nyere dato, kan der være en undtagelse til ovenstående tommelfingerregel. 

Nogle opvaskemaskiner åbner selv på klem

Mange nyere opvaskemaskiner er udstyret med en funktion, hvor døren åbner automatisk, når opvaskeren er færdig med at køre. Døren skal imidlertid stadig stå på klem før brug.

Andre nyere opvaskemaskiner har programmer, der i lighed med opvask inkluderer tørring.

Kilder og henvisninger

Kilder:

  • Fru Grøn, Bolius' rengøringsekspert
  • Kim Kjær, tekniker hos Miele A/S
  • Sergei Gavrilov, teknisk support hos Bosch/Siemens

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab