Derfor drypper der vand fra emhætten

Når der drypper vand fra din emhætte, kan det skyldes:

  • Manglende isolering: Typisk drypper det fra emhætten, fordi røret fra emhætten ikke er isoleret godt nok oppe under loftet.
    Når aftræksrøret ikke er isoleret godt nok, vil den varme luft, der trænger op igennem emhætten, uanset om den er tændt eller ej, blive afkølet så hurtigt, at der dannes kondens, før luften kommer ud. Kondensvandet løber derefter ned i emhætten og drypper ned i dit køkken.

  • Fygesne: Er der sne udenfor, kan den dryppende emhætte skyldes fygesne, som er trængt ind og smelter et sted i røret.

Sådan slipper du for kondens i emhætten

Hvis drypperiet fra emhætten skyldes manglende isolering af aftræksrøret, skal røret efterisoleres. Du kan godt selv isolere aftræksrøret, men det kræver, at du er meget påpasselig med at få lukket helt tæt omkring røret.

Det er bedst at kontakte et isolatørfirma, en tømrer eller en vvs'er, som vil pakke røret ind i speciallavede isoleringsmåtter (strømper) og sørge for, at isoleringen bliver lukket helt tæt om røret.

Hvis drypperiet skyldes fygesne, skal du tjekke, om der er fejl på aftrækshætten på taget, er den fx blæst af? Oplever du kun drypperiet en enkelt gang, behøver du ikke bekymre dig. Det kan være, vinden netop den dag blæste i en uheldig retning, men sker det flere gange, skal du have en ny aftrækshætte, som er mere modstandsdygtig overfor fygesne.

Pas på: Dryppende emhætte kan give skader på huset

Udover, at drypperiet fra emhætten er irriterende, er der flere gode grunde til at få sat en stopper for det.

Hvis drypperiet skyldes kondensvand i din emhætte, og aftræksrøret ikke er helt tæt, kan der trænge vand ud i tagkonstruktionen eller husets ydervægge - det kan give råd og svamp i træværk og frostsprængninger i murværket.

Desuden kan vandet sive ind i elinstallationer, hvilket kan give kortslutning eller i værste tilfælde brand.