Stop ukrudtet, mens du er på ferie

Har du ikke lyst til at komme hjem fra sommerferien og blive mødt af højt ukrudt i de bede, som du ellers har knoklet for at holde ukrudtsfrie? Så følg disse 3 gode råd.

  1. Fjern ukrudt i blomst. Gå igennem din have og fjern alle de ukrudtsplanter, du finder, som er i blomst. Det kan være mælkebøtter, skvalderkål og lign. Fjern hele planten eller bare den blomstrende del, og put ukrudtet i en lukket pose eller beholder, så de ikke kan sprede sig.
  2. Tildæk bar jord. Gem grene og blade fra hækklipningen, afklippet græs eller de store blade fra rabarber og brug det som bunddække, der hvor du har bar jord. Det forhindrer nye frø i at plante sig og dæmper samtidig væksten på det ukrudt, der allerede er på vej op.  
  3. Giv ukrudtet konkurrence. Nogle planter er gode til at udkonkurrere ukrudtet. Plant robuste stauder i de bede, hvor skvalderkål og andet ukrudt laver ravage. Velegnede planter er fx rabarber, bølgekronet storkenæb, hosta og mjødurt.

Derudover er det altid er bedst at gøre en grundig indsats mod ukrudt i foråret og tage det i opløbet. Så er det nemmere at holde ukrudtet nede resten af sommeren.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab