Storm: Sådan undgår du skader med trampolinen

Trampoliner er skyld i mange skader under storm, men det kan du forhindre ved at sikre din trampolin. Læs hvordan og find ud af, om forsikringen dækker, hvis din eller naboens trampolin er skyld i skader.

Hvis naboens trampolin er skyld i skader på dit hus eller bil under en storm, er det din egen forsikring, der gælder.
Foto: Kim Gregersen
Hvis naboens trampolin er skyld i skader på dit hus eller bil under en storm, er det din egen forsikring, der gælder.
Foto: Kim Gregersen

Under en storm er trampoliner skyld i mange skader. Hvis du ikke har gjort noget for at sikre den, kan vinden nemt få trampolinen til at flyve af sted.

Trampoliner har ramt både huse, skure, biler og andre ting under en storm, både hos ejerne selv, men også hos naboer og folk, der bor endnu længere væk, og de kan være decideret livsfarlige, hvis de rammer personer.

Hvad kan du gøre for at sikre din trampolin før storm?

  • Skil trampolinen ad og stil den i skuret eller kælderen.
  • Vend trampolinen på hovedet og stil noget tungt ovenpå den – fx betonklodser.
  • Tag sikkerhedsnettet af.
  • Tag fjederdugen af, så kun stålstellet står tilbage.
  • Stil trampolinen i læ – fx op ad skuret. Læg noget tungt over benene og/eller tøjr den fast til skuret med fx en kæde.
  • Brug et stormsikringssæt til trampoliner. Skru de medfølgende spiralkroge ned i jorden og fastgør trampolinen med nylonbånd. Søg på Google efter et stormsikringssæt – skriv ”stormsikringssæt trampolin”.

Den eneste metode, der med garanti forhindrer skader, er at skille trampolinen ad og stille den væk. En storm kan være så stærk, at den kan få trampolinen til at bevæge sig, selv om du har sikret den på andre måder.

LÆS OGSÅ: Sådan graver du havetrampolinen ned

Dækker din forsikring stormskader med trampoliner?

Følgende forsikringer dækker, hvis en flyvende trampolin laver skader under en storm:

  • Husforsikringen ved skader på dit hus samt skure, drivhuse og hegn, hvis de er monteret på et muret eller støbt fundament.
  • Bilens kaskoforsikring ved skader på din bil.
  • Ødelagte trampoliner, træer, planter og haveanlæg dækkes normalt IKKE af forsikringen.

LÆS OGSÅ: Storm - sådan dækker forsikringen skader

Hvis forsikring dækker, hvis naboens trampolin er skyld i skader under storm?

Hvis naboens trampolin er skyld i skader på dit hus eller bil under en storm, er det din egen forsikring, der gælder. Det betyder, at du også selv skal betale en evt. selvrisiko.

Hvis du skal betale selvrisiko for skader, som din nabos trampolin har forvoldt, kan du prøve at få den dækket ved at henvende dig til din nabo. Naboen skal så kontakte sit forsikringsselskab.

Forsikringsselskabet vil formentlig afvise sagen, fordi der er tale om storm, men det er muligvis forkert, hvis naboen har undladt at sikre sin trampolin. Der er dog ingen retspraksis på området – derfor kan din eneste mulighed være at anlægge en civil retssag, hvis du vil have selvrisikoen igen.

SE TEMA OM STORM

Vi besvarer spørgsmål bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab