Der er bred enighed blandt forskere om, at vi i fremtiden kan forvente mere kraftig regn og flere oversvømmelser forårsaget af havvandsstigninger. Men det kan som boligejer være svært at få et indtryk af, hvor udsat lige netop din bolig er. 

For at hjælpe boligejerne med at blive klogere på, hvad de kan gøre for at begrænse risikoen for oversvømmelse, har Videncentet Bolius udviklet en ny risikoberegner.

Indtast din adresse, og bliv klogere på din boligs risiko for oversvømmelse efter skybrud og stormflod

Oplysningerne i Videncentret Bolius' beregner er baseret på offentligt tilgængelige data, der fx hentes i BBR-registret. Tjenesten beder dig om din adresse, og præsenterer derefter alt det, der er kendt om din bolig.

I forhold til oversvømmelser er det særligt faktorer som befæstningsgrad, lavninger og grundvandets højde, der er interessante i forhold til at vurdere din risiko. Taler vi stormflod, er din boligs afstand til havvand og vandløb også interessant.

Videncentret Bolius' værktøj henter ikke kun data udefra. Du får selv mulighed for at beskrive, hvad du eventuelt selv har gjort for at forebygge oversvømmelse. Har du fx installeret et højvandslukke, vil det indgå i vurderingen, når du til sidst får en række anbefalinger til, hvad du kan gøre.

Tjek din risiko her