Terrasse: Sådan retter du de skæve fliser

Fliserne på terrassen kan med tiden synke eller vælte. Se hvordan du får stenene tilbage på rette plads.

Sten der tilter, og områder der synker. Vand, myrer og mosegrise er nogle af synderne, når fliserne på terrassen kommer på afveje. Fliserne skal op for at få et plant resultat igen, men du behøver ikke lægge hele terrassen om. I videoen herunder kan du se, hvordan du kan korrigere fliserne i et mindre område af terrassen.

Se videoen 'Sådan retter du skæve fliser på terrassen'

Sådan gør du:

  1. Tag de skæve fliser op. Brug en murhammer til at løsne den første fliser. Er det umuligt at tage en flise op midt i terrassen, må du arbejde dig ind fra den nærmeste kant.
  2. Tjek med et vaterpas at de blivende fliser er vandrette, så du har en jævn kant at arbejde ud fra.
  3. Supplér op med nyt grus.
  4. Brug en pladevibrator eller en stamper til at trykke gruset på plads, så du får et stabilt underlag.
  5. Brug en murerske til at finjustere gruset, når du lægger stenene tilbage på plads. Brug en planke eller vaterpas til at tjekke niveauet for stenene. De må gerne ligge en anelse højere end de gamle sten, da de synker en smule, når underlaget sætter sig.
  6. Sørg for at lægge stenene helt tæt, da det ellers kan blive svært at få dem tilbage på plads. Brug evt. en hammer til at banke dem på plads.
  7. Er det umuligt at få alle sten tilbage på plads, kan du snyde lidt, og skære en kant af en flise med en vinkelsliber.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab