Test: De bedste pudsemidler til sølv, kobber og messing

Trænger dit sølv, kobber og messing til at blive renset og rengjort, så det kan blive blankt og skinnende igen? Fru Grøn tester forskellige metoder til pudsning. Se resultaterne her.

Der findes rigtig mange forskellige metoder og produkter til pudsning af sølv, kobber og messing, men hvad er egentlig bedst?

Bolius' rengøringsekspert Fru Grøn tester her en række forskellige populære metoder, og du kan læse mere om dem nedenfor, samt se resultaterne i forskellige videoindslag.

Sådan pudser du bedst dit sølv

Sølv får med tiden en mørk eller til tider helt sort overflade, og der skal lidt arbejde til for at få det skinnende blankt igen. Fru Grøn tester tre metoder til at rense sølv på en hårdt medtaget sølvtallerken, og det viser sig, at det mest effektive middel er Silvo. Hvordan resultaerne med de tre forskellige muligheder bliver, kan du se i videoen herunder. 

'Test: Sådan pudser du bedst dit sølv'

De tre metoder Fru Grøn tester på sin hårdt ramte sølvtallerken er:

  • Et gammelt husråd om 1 liter kogende vand og 2 spsk kalcineret soda i en balje foret med aluminiumsfolie, hvor sølvgenstanden nedsænkes i i et par minutter.
  • Rensecremen Bistro til sølv
  • Sølvpudsemidlet Silvo

Tre metoder til pudsning af kobber

Kobber bliver med tiden kedeligt at se på, men med lidt pudsning kan du igen få en blank overflade. Fru Grøn tester tre metoder, og specielt en af dem giver et skinnende blankt resultat, nemlig Brasso. Hvor blankt og hvordan de andre metoder klarer sig, kan du se i videoen herunder.

'Test: Tre metoder til pudsning af kobber'

De tre metoder testet i videoen er:

  • Bistro - Kobber- og messingcreme
  • Brasso - Pudsecreme til kobber og messing
  • Citronsyreopblanding - 1 liter kogende vand, 1 spsk citronsyre og lidt opvaskemiddel i en plastskål. Lad kobbergenstanden være et par minutter heri, skyl den og puds afslutningsvist

Hvis du gerne vil se metoden med citronsyreopløsning demonstreret, så se videoen om messing herunder.

Sådan rengør du dit messing

Er dit messing ikke så blankt og flot som tidligere? Der er hjælp at hente hos Fru Grøn. I videoen herunder tester hun tre metoder til at pudse messing, og det er tre metoder, som alle klarer sig rigtig flot, og der er ikke en metode, som skiller sig positivt ud i forhold til de andre.

'Test: Hvordan får du messing flot igen?'

De tre metoder testet i videoen er:

  • Bistro - Kobber- og messingcreme
  • Brasso – Pudsecreme til kobber og messing
  • Citronsyreopblanding – 1 liter kogende vand, 1 spsk citronsyre og lidt opvaskemiddel i en plastskål. Lad messinggenstanden være et par minutter heri, skyl den og puds afslutningsvist.

Pudsemidlet med den bedste holdbarhed

Fru Grøn har også testet, hvilket pudsemiddel, som giver den bedste holdbarhed, så du undgår at skulle pudse fade og lysestager alt for ofte.

Brasso er det pudsemiddel til messing, der holder det pæneste resultat efter et år.

Test: Hvilket pudsemiddel til messing holder bedst

Efter et år er der markant forskel på overfladerne på kobberfadet, som blev pudset med tre forskellige pudsemidler, og det er igen Brasso, som klarer sig markant bedre.

Se hvor holdbart Brasso er som pudsemiddel til kobber i forhold til de andre pudsemidler.

Hvilket pudsemiddel til kobber holder bedst?

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab