Test: Her er de bedste køleskabe i 2015

Det billigste køleskab er det dårligste i Forbrugerrådet Tænks test af 20 køleskabe. Generelt følges pris og bedømmelse ad i testen. Se de bedste køleskabe i 2015 her.

Bedst i test køleskab

Testvinderen fra Electrolux får enten bedømmelsen ’god’ eller ’meget god’ i alle testede parametre og har en samlet score på 73 ud af 100.

Pris og kvalitet hænger ofte sammen. Det gør det i en vis grad også i Forbrugerrådet Tænks bedømmelse af 20 store køleskabe med energimærke A+ og A++ i 2015, hvor det billigste køleskab scorer den laveste bedømmelse.

Til gengæld placerer de dyreste køleskabe sig i midten af testen.

Electrolux ERF4114AOX er bedst i Forbrugerrådet Tænks test

Testvinderen fra Electrolux får enten bedømmelsen ’god’ eller ’meget god’ i alle testede parametre og har en samlet score på 73 ud af 100. Forbrugerrådet Tænk forklarer, at køleskabet både er brugervenligt, har en høj kølekapacitet, er støjsvagt og har et lavt energiforbrug. Køleskabet, der er 185 cm højt, koster 5.999 kr.

Forbrugerrådet Tænk: Gorenje R6192KX er det billige alternativ

Gorenje R6192 KX er ifølge Forbrugerrådet Tænks test det bedste, billige alternativ til testens bedste køleskabe.

Køleskabet, der koster 4.653 kr., udmærker sig med en høj kølekapacitet og det laveste energiforbrug i forhold til køleskabets anvendelige plads. På minussiden bliver grønsagsskuffen for varm (8 grader ved standardindstillinger), medmindre der skrues markant ned for termostaten. Samtidig er brugervenligheden heller ikke i top.

Billigste køleskab er det dårligste

Køleskabet Hotpoint Ariston SDSO1721VJ koster 4.299 og er dermed det billigste i testen. Med en bedømmelse på 53 er det samtidig også det dårligste køleskab i Forbrugerrådet Tænks test.

Køleskabet fra Hotpoint Ariston taber bl.a. på et højt energiforbrug og en dårlig kølekapacitet – det tog 18 timer at køle testens storkøb ned til 5 grader, og det kan gå ud over fødevarernes holdbarhed. 

Det skal du vide før køb af køleskab

Ingen af de 20 bedømte køleskabe dumper testen ifølge Forbrugerrådet Tænk, men der er stor forskel på det bedste og dårligste køleskab. Forbrugerrådet Tænk anbefaler at se på følgende, når du skal købe nyt køleskab:

  • Pris.
  • Indretning – fx, om der er meget spildplads pga. hylder og andre opdelinger.
  • Energiklasse – køb som minimum et køleskab med energiklasse A+. 

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab