Trådløse ringeklokker med kamera og samtaleanlæg og forbindelse til internettet virker umiddelbart smarte. For det er fx muligt at se, hvem der står udenfor din dør – både når du er og ikke er hjemme – på din smartphone eller din computer og også tale med vedkommende gennem dem. Samtidig kan de optage bevægelser, hvis nogen bevæger sig tæt forbi din dør. 

Men alligevel skal du tænke dig godt om, før du skifter din almindelige dørklokke ud med en trådløs ringeklokke med kamera og samtaleanlæg.

Trådløse kameraer har problemer med sikkerheden

Forbrugerrådet Tænk har testet 8 trådløse ringeklokker i november 2019, og flere af dem har alvorlige problemer med sikkerheden. 

”Ringeklokkerne fungerer som en slags overvågningskameraer. Derfor virker det ikke særlig smart, at ringeklokken begynder at blinke rødt, når der ikke er forbindelse til det trådløse netværk. Så kan alle ved din hoveddør se, at ringeklokken og kameraet ikke fungerer”, skriver Forbrugerrådet Tænk.

Da de trådløse ringeklokker med kamera er via wifi koblet op på internettet, er det samtidig vigtigt, at de løbende bliver opdateret, lige som smartphones, apps og computere, så evt. huller i sikkerheden kan blive lukket, og så de fortsat kan bruges sammen med din smartphone.

Men ved nogle af de trådløse ringeklokker kan du ikke være sikker på, at de bliver opdateret. Og ingen af producenterne bag de 8 trådløse ringeklokker vil garantere, hvor længe de bliver ved med at blive opdateret. I værste fald kan det betyde, at ringeklokken slet og ret vil holde op med at virke, advarer Forbrugerrådet Tænk.

Vær særligt opmærksom på, at de trådløse ringeklokker med kameraer risikerer at blive hacket. Derfor er det meget vigtigt med et godt password (gerne et, der kun gælder for netop den trådløse ringeklokke).

Pas på ulovlig overvågning

Nogle trådløse ringeklokker med kamera optager konstant, og derfor er de reelt overvågningskameraer. Det er tilladt at installere et overvågningskamera, men du må kun filme på din egen grund. 

Derfor skal du tjekke, at kameraet ikke optager ud på vejen eller på dele af naboens eller genboens grund. Bor du i lejlighed, må du ikke filme i opgangen.

Kilde Forbrugerrådet Tænk

Trådløse dørklokker med skærm kan være dyre i drift

Generelt er en trådløs dørklokke med skærm ikke en billig investering. De 8 ringeklokker i testen koster mellem 728 og 2.070 kr. 

Dertil kommer, at nogle af de trådløse ringeklokker med kamera – på trods af navnet – skal tilsluttes et strømkabel. Det er selv muligt at gøre, hvis du har en eksisterende ringeklokke med strømkabel, men har du ikke det, skal du have en elektriker ud.

Samtidig kræver nogle af ringeklokkerne et månedligt abonnement. Det kan nemt løbe op i hundredvis af kroner om året.

Disse trådløse ringeklokker er bedst i test

Nest Hello Doorbell, der er produceret af Google, vinder Forbrugerrådet Tænks test med pæn afstand til nr. 2 og 3: Ring Video Doorbell Pro og Ring Video Doorbell 2.

Nest Hello Doorbell klarer sig pænt på næsten alle områder, men er også den dyreste. Den har den bedste sikkerhed, har en god videokvalitet sammenlignet med konkurrenterne, og den optager også godt i mørke som stort set alle andre har problemer med. Den begynder automatisk at optage, når der er bevægelser foran dørklokkens kamera – også selv om, der ikke ringes på døren.
 
Både Nest Hello Doorbell og Ring Video Doorbell Pro kræver strøm for at blive installeret. Derimod kan Ring Video Doorbell 2 godt fungere med et batteri.

Ved alle de 3 bedst placerede trådløse ringeklokker, giver det mest mening at tegne et abonnement, hvor du kan gemme optagelserne, så du kan se, hvem der har været ved døren i løbet af en dag eller en periode. Det kan dog godt løbe op, fx koster Nest Hello Doorbell billigste abonnement, hvor optagelserne gemmes i fem dage, 40 kr. om måneden.

Her kan du se nogle af de mange resultater fra testen af de trådløse ringeklokker med kamera:

Nest Hello Doorbell

 • Samlet bedømmelse: God (69 %)
 • Videokvalitet: God
 • Brug sammen med mobil: God
 • Notifikationer og registrering af bevægelse: God
 • Sikkerhed: God
 • Pris inkl. fragt fundet på pricerunner.dk 14. januar 2020: 2.070 kr.

Skab tryghed i dit hjem

Ca. 80% af alle indbrud i Danmark sker i huse. Har du sikret dit mod indbrudstyven? Besøg botrygt.dk – vores kampagneside for indbrudssikring.

Tag testen og få gode råd

Ring Video Doorbell Pro

 • Samlet bedømmelse: God (61 %)
 • Videokvalitet: Middel
 • Brug sammen med mobil: God
 • Notifikationer og registrering af bevægelse: Middel
 • Sikkerhed: Middel
 • Pris inkl. fragt fundet på pricerunner.dk 14. januar 2020: 1.799 kr.

Ring Video Doorbell 2

 • Samlet bedømmelse: Middel (59 %)
 • Videokvalitet: Middel
 • Brug sammen med mobil: God
 • Notifikationer og registrering af bevægelse: Middel 
 • Sikkerhed: Middel
 • Pris inkl. fragt fundet på pricerunner.dk 14. januar 2020: 999 kr.