Tilbygning på grund med lav bebyggelsesprocent - findes der isolering så ydermure tager mindre af boligareal?

Dav Bolius

Min kone og jeg skal bygge lidt til, men da bebyggelsesprocenten i Rudersdal flere steder er ret lav (22), vil jeg høre, hvilken slags isolering til væggene, der fylder mindst. Der er jo krav til isoleringsgraden, men så vidt jeg ved, ikke til tykkelsen, så måske kan vi hente en smule plads dér.

Med venlig hilsen

Paul Vensman

Hej Paul

Meget forsimplet besvaret kan jeg nævne Kingspans isoleringsprodukter, som er en moderne isolering, der har en meget høj isoleringsevne. Men ellers, og af mere ”normal” isolering kan nævnes Isovers klasse 30 isolering, (0,030 W /m2 K) hvor en standard isolering er klasse 37 isolering, (0,037 W/m2 K).

Du kan sammenligne tykkelser og isoleringsevner her via dette diagram.

Videre findes der et par gode byggesystemer som både indeholder bærende vægge og isolering i et. Det kunne være termoblokken fra H+H eller Isobyg-systemet.

Som oftest får man lov til at gå lidt ud over byggelinjer og bebyggelsesprocent, når det handler om efterisolering af huset. Eksempelvis ved at tilføre op til 200 mm udvendig isolering på ydervæggene.

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab