Tilbygning sommerhus - kan kommunen kræve energimærke?

Hej Bolius

Vi er ved, at være færdige med en tilbygning af vores sommerhus og i den forbindelse, skal vi færdigmelde det hos kommunen. På deres hjemmeside står der, at de ikke kan godkende før de har modtaget lovpligtige energimærkningsordning af boligen, som viser husets energimæssige stand - gælder det også for sommerhuse?

Hvis det gør hvem kan man så bestille til, at lave denne energimærkning?

Mvh

Karina F

Hej Karina F

Uden at have set jeg skriv fra kommunen, vil jeg vurdere at I blander ’energimærke’ og ’energiramme’ sammen.

Energimærket er et lovkrav når et hus skal sælges, men det gælder ikke for sommerhuse. Læs mere om det hos energistyrelsen her: Hvornår skal bygninger energimærkes

Energirammen eller energikrav er Bygningsreglementets krav til at bygningen opfylder nogle bestemte ’U-værdier’ og linjetab fra bygningsdel til bygningsdel. Jeg forestiller mig at det er dette jeres kommune mangler dokumentation på. Se mere i bygningsreglementet her: Bygningsreglementet Energiforbrug

For at få lavet en energirammeberegning, skal I kontakte en byggerådgiver/energikonsulent, fx ingeniør, bygningskonstruktør eller arkitekt.

Held og lykke med færdigmeldingen.

Med venlig hilsen

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab