Tørstig mand glemte ven i reb på tag

Husejer blev bundet fast til Folkevogn, da han skulle lægge tagpap på taget, så han ikke skulle falde ned, men så blev vennen tørstig.

Løsningen med et reb om livet virkede som en lys idé, lige indtil øltørsten satte ind. Illustration: Lars Andersen.

Løsningen med et reb om livet virkede som en lys idé, lige indtil øltørsten satte ind. Illustration: Lars Andersen

 - Når man som selvbygger er i gang med at bygge et lille enfamiliehus med 15 graders taghældning, så er det jo heller ikke noget problem selv at lægge tagpap på med "hjælp" fra en god ven i en weekend.

Selvom det skete i 1960'erne, så havde begge venner hørt om sikkerhed på arbejdspladsen! Manden på taget skulle sikres, så der ikke skete nogen ulykker, han havde jo sit sædvanlige arbejde at passe i den efterfølgende uge.

Mand bundet fast til Folkevogn

Så et reb blev smidt over huset, den ene ende blev fastgjort til vennens folkevogns-"rugbrød" med lad, der meget belejligt stod parkeret ved huset, og manden på taget, på husets modsatte side, fik rebet bundet om livet!

Arbejdet gik godt. Ham med rebet om livet sømmede lystigt pap på, vennen hentede nye ruller tagpap på ladvognen og bragte dem op ad stigen. Fin arbejdsfordeling, men svedigt arbejde, som giver tørst.

Folkevogn kørte med mand i reb på taget

På et tidspunkt midt på lørdag formiddag råber vennen så op til manden på taget: "Jeg henter lige et par bajere nede ved købmanden", glemmer alt om rebet, der er fastgjort til folkevogns-"rugbrødet" med lad, og kører, indtil han hører nogen, der råber stop-stop bagved bilen. Rigtig gættet, det er manden fra taget, der råber.

Det hører med til historien, at dengang i 1960'erne, fik man leveret vinduer uden glas isat, og glarmesteren leverede termoruderne i en stor tremme-trækasse foret med halm. Ovenpå en sådan kasse, der lå på jorden tømt for glas, sad manden fra taget, med reb om livet, uskadt, rystet, men stadig tørstig.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab