Hvis du har en træterrasse, kender du sikkert problemet: Når terrassen bliver våd, kan den blive forvandlet til en skøjtebane.

Men du kan faktisk gøre noget for at forhindre, at du bliver til Bambi. Det vigtigste er at holde terrassen ren. Hvis du fejer terrassen grundigt, fjerner du det snavs og skidt, som ender med at blive glat, når det bliver vådt.

Har skidtet først sat sig, kan du gøre to ting:

  1. Vask
  2. Højtryksspuling, men pas på!

Brug brun sæbe og højtryksspuler

Er det et lille område af træterrassen, der er glat, kan du vaske/skrubbe det i krystalsæbe (brun sæbe). Husk at skylle godt efter.

Brug ikke en højtryksrenser, da strålen er for kraftfuld og vil skade træværket. Hvis du vil bruge højtryksrenseren, skal du anvende en patio cleaner, som er specielt beregnet til at skåne træterrassen, når du benytter højtrykspuling.

Salt og rillede terrassebrædder

Du kan også bruge salt og rillede terrassebrædder, men begge ting afhjælper kun problemet delvist.

At sprede salt gør terrassen skridsikker, men eftersom salt binder vand, kan det være med til at forlænge problemet. Derfor bør du kun sprede salt i vinterperioden mod sne og is. Træ er i øvrigt helt upåvirkeligt af salt.

Rillede terrassebrædder kan også modvirker faldulykker - men kun delvist. For der er den bagdel ved rillebrædder, at de er glatte, når man går på langs af rillerne. Og er rillerne helt eller delvist fyldt op af snavs, er det lige så glat som et fladt terrassebræt.