Jeg har stadig hjemmeboende børn – eller rettere sagt bare en enkelt lidt endnu – jeg er stadig på arbejdsmarkedet, og det har jeg planer om at være en del år endnu. Jeg er omgivet af mennesker hver eneste dag, og det nyder jeg. Det giver mig energi, og jeg nyder de forskellige snakke og input, man får i løbet af en enkelt dag. Sådan har de fleste det, men på et tidspunkt flytter børnene hjemmefra, og før eller siden når vi også pensionsalderen. Det giver en ny ro i tilværelsen, men desværre betyder det for lidt for mange mennesker også, at ensomheden trænger sig på, når man ikke længere er omgivet af børn og kollegaer. 

Heldigvis er der masser af muligheder for at finde nye fællesskaber, hvis du er klar på selv at opsøge dem. Det kan både være inden for interesser, mærkesager, måske har din kommune sat gang i nogle tiltag, der vil passe til dig, eller måske er der nogle lokale ildsjæle, der har startet noget selv – og selvom der måske er længe til, at du når pensionsalderen, så gør det ingen skade at være ude i god tid. 

Dette nyhedsbrev adskiller sig lidt fra dem, du tidligere har modtaget, da vi vil forsøge at kaste lidt lys på, at der sker ting rundt om i landet, som kan være interessante for dig, som står på tærsklen til den tredje alder.

Derfor kan du læse om Realdanias arrangementer på Folkemødet på Bornholm, hvor der vil være et stort fokus på fællesskaber for ældre. Hvis du ikke lige har mulighed for at komme til Folkemøde i Allinge, er der også lidt i nyhedsbrevet om, hvad forskellige kommuner gør. Du kan eksempelvis læse om Roskilde Kommune, der har afholdt et velbesøgt borgermøde, hvor seniorbofællesskaber var blandt emnerne på dagsordenen. 

Sidst kan du også læse om en gruppe mænd i Sydhavnen i København, der er gået sammen i en mandeklub, hvor de mødes hver tirsdag til kaffe, wienerbrød og hyggesnak, ligesom de går til hånde i resten af boligforeningen og blandt andet hjælper med at samle møbler for naboerne og male bænkene i foreningen. Jeg kan slet ikke lade være med at få ideer til, hvilke fællesskaber jeg kunne tænke mig at være en del af, eller ligefrem starte op, og jeg håber, vi også kan være med til at inspirere dig.

Jeg ønsker dig en rigtig god læselyst.