Der er mange ting, vi bør gøre på bestemte tidspunkter i vores liv. Vi skal helst have oprettet en børneopsparing, før vores poder er født, inden endt uddannelse bør vi have haft det første tjek på vores pensionsopsparing, og før vi har peaket på arbejdsmarkedet, skal vi gerne have lagt en plan for vores tilbagetrækning og otium.

Det kan lyde lidt som ”op ad bakke”, for har vi nu også husket det? Jeg må blankt indrømme, at jeg er ikke den bedste ambassadør. For ingen af de tre ovenstående gode råd har jeg tilnærmelsesvis fulgt. 

Men mine drømme og tankerne om, hvad jeg gerne vil i mit otium, dem har jeg – og masser af dem. Drømmene er min drivkraft, så jeg husker at komme omkring den økonomiske plan. De gør, jeg også husker på, hvad det økonomisk kræver at kunne følge mine drømme. 

Det er nu ikke, fordi jeg har de vilde og dyre planer, men de er der; jeg vil gerne have råd til at kunne nørde med mine interesser, købe udstyr, følge undervisning og tage på studieture. Jeg vil gerne have en nogenlunde frihed til at kunne vælge den mindre bolig i det område, jeg gerne vil bo i, og selvfølgelig vil jeg også have råd til at forkæle mine nærmeste og være gavmild. 

Økonomi og affektionsværdi

At have den rigtige mængde penge til alderdommen er uden tvivl vigtigt for at kunne udleve sine drømme. I dette nyhedsbrev giver vi dig gode råd til, hvordan du får kigget din pensionisttilværelse efter i sømmene, før du rent faktisk står i den. Med gode råd til, hvad du kan gøre 5, 10 eller 15 år før, du går på pension, har du mulighed for at tilrettelægge din tilværelse, så du ikke bliver overrasket eller drømmene smuldrer. Læs her, hvad du kan gøre.

På Falster har Abelone fundet værdi i det glemte guld. I hendes blog beskriver hun, hvordan parrets gamle møbler enten kan give lidt mønt til tilværelsen eller være med til at skabe rammerne i deres fremtidige hjem. Læs om hendes udfordringer i det seneste blogindlæg ”Sikke et kreativt hjem I har”.

Til sidst svarer vores brevkasseredaktør Tine Nielsen på, hvilke muligheder der er, hvis ejendomsskatten på sommerhuset gør det umuligt at opfylde drømmen om et otium med sommerhuset som base. Se Tines råd her.

Hvis du har lyst til at dele dine drømme med os og andre interessefælder, er du som altid velkommen til at gå ind på Hjem til den 3. alders Facebook-gruppe og dele det. Her har vi efterhånden samlet et godt community med næsten 2.500 medlemmer, hvor der er masser af hjælp og gode råd at hente. Du er som altid også velkommen til at skrive til mig på kv@bolius.dk.

Rigtig god læselyst!