Vi har i Videncentret Bolius været i gang med initiativet Hjem til den tredje alder i godt fem måneder. Mere end 60.000 har besøgt vore hjemmeside, vi har flere tusinde modtagere af vores nyhedsbrev, og vi har mødt lige så mange ude i landet til forskellige arrangementer.

Det er en stor fornøjelse for os at vide, at vi har sammen med Realdania har startet et initiativ op, hvor interessen er så stor. Ved alle vores møder med jer kan vi mærke, at spørgelysten er stor; hvordan gør jeg min have nemmere? Kan jeg leje en del af min bolig ud? Hvordan kan jeg være med til at starte et bofællesskab op?

Vi vil gerne imødekomme alle jeres gode spørgsmål endnu mere. Jeg kan derfor stolt præsentere, at vi både her på siden samt på vores Facebook-side introducerer ”Spørg Tine”.

Tine hedder Tine Nielsen, hun er arkitekt og har samtidig været Videncentret Bolius’ brevkasseredaktør gennem en årrække. Her modtager hun mere end 700 spørgsmål hver måned, så hun er vant til at svare på lidt af hvert og derfor også godt klædt på til at besvare spørgsmål om boligen, når den tredje alder nærmer sig – hvad end dine planer er at blive boende eller flytte. 

Dine spørgsmål gør os klogere

Målet er selvfølgelig at hjælpe dig på vej, men samtidig er de mange spørgsmål, Tine besvarer, faktisk også med at til at gøre os klogere på, hvad vi kan hjælpe med af viden og nyttige råd. I dette nyhedsbrev kan du både få nye idéer til, hvordan du kan bruge uudnyttet plads i boligen, og læse om Kirsten, der var så glad for sit sommerhus på Fyn, at hun og manden besluttede sig for at gøre det til deres helårsbolig, så de året rundt kan nyde det smukke, bakkede marklandskab, der omgiver det stråtækte bindingsværkshus.

Selv går jeg sommeren i møde og nyder min bolig – og især mit drivhus og min have – som den er. Den er bestemt stadig overkommelig for mig, og jeg tror altid, det vil være vigtigt for mig at kunne komme hurtigt ud og nyde græsset under mine fødder. Men jeg vil helt sikkert sidde og se med, når vi d. 2. maj på vores Facebook-side kører et åbent arrangement, hvor du kan se med derhjemme og stille spørgsmål til Tine, få svar og også høre hendes råd til andre. Du finder vores Facebook-side her, hvor du også kan se, hvordan du ser med på vores livestream og stiller dine spørgsmål til Tine.

Jeg ønsker dig rigtig god læselyst og håber, at du ligesom mig vil se med d. 2. maj og stille spørgsmål til Tine.