Bofællesskab - Hvilke tanker sætter det gang i ved dig? Hvad er mit, hvad skal jeg dele? Hvordan finder jeg et bofællesskab i nærheden af mig, og som ikke koster en formue? 

Om vi møder jer til arrangementer rundt om i landet eller læser de spørgsmål, I stiller i facebookgruppen eller til brevkassen Spørg Tine, så går bofællesskaberne igen.

Jeg er født og vokset op i et bofællesskab. Mine forældre købte sammen med deres bedste vennepar et nedlagt hønseri ude på landet, og i de første år boede begge familier i et hus, mens bolig nummer to blev bygget. Da den stod færdig, flyttede min familie derover, men alt andet – forbrug, dyr, marken og maskineri – delte vi. Det var fælles, frit og jeg syntes, det var fantastisk. Men jeg ved godt, bofællesskabet ikke er for alle. Det udfordrer grænser, ejerskab og bestemmelsesret, men alligevel er det tydeligvis noget, der pirrer til nysgerrigheden hos mange af jer, og den nysgerrighed vil vi selvfølgelig gerne stille. 

I september inviterede vi til arrangementet ”Bofællesskaber – hvordan kan vi bo sammen i fremtiden?”. Vi havde inviteret tre talere med viden og erfaring om bofællesskaber: Peter Mygind, som fortalte om sine egne erfaringer med at bo i et bofællesskab. Rudy Madsen, som står bag Bofællesskab.dk, og Knud Ebbesen, der har været med til at stifte et bofællesskab.

Der var rift om de gratis billetter til arrangementet, og mange af jer forsøgte forgæves at få en plads. I dette nyhedsbrev kan du se videoer fra de tre oplægsholdere, hvor de fortæller om forskellige vinkler på, hvad livet i bofællesskabet bringer med sig af både glæder og udfordringer.

Du kan også læse om Ida, der flyttede fra parcelhus i Nørresundby til bofællesskab i Albertslund. Her nyder hun at være tættere på familien og at kunne komme og gå fra det sociale fællesskab, som hun lyster. 

Overvejelser og spørgsmål gør det ikke alene. Vi har indgået samarbejde med bofællesskab.dk, og derfor har du nu muligheden for at søge mellem bofællesskaber på Hjem til den tredje alder. Vælg, hvor i landet du gerne vil bo, og hvilken type bofællesskab, du er interesseret i, og så bliver du præsenteret for de muligheder, der matcher dine ønsker.

Ville jeg bo i bofællesskab igen? Så absolut, så måske vi ses derude.

Rigtig god læselyst!