Når Folkemødet løber af stablen i Allinge på Bornholm fra 14. til 17. juni, vil Realdania og Hjem til den tredje alder være med og sætte fokus på det gode seniorliv. Det sker med Annette Heick som vært på arrangementet ”60’erne banker på – hvordan vil du bo?”.

Baggrunden er nogle af de udfordringer, vi står overfor – både den enkelte, der bliver ældre, men også som samfund, når befolkningens gennemsnitsalder stiger.

- Vi får flere og flere ældre. Det er ikke noget problem i sig selv, men vi kan se, der er et problem med ensomhed, siger Per Schulze, programchef i Realdania.

Fællesskab mod ensomhed

Han henviser til, at mange desværre ender med at føle sig ensomme, når de bliver ældre, og at undersøgelser har vist, at det at bo i et seniorbofællesskab kan hjælpe på ensomheden. Faktisk siger 91% af beboerne i seniorbofællesskaber, at det har øget deres livskvalitet. 

Af den grund er der også mange, der efterspørger seniorbofællesskaber – faktisk så mange, at der ikke kan blive plads til dem alle i de seniorbofællesskaber, der allerede findes.

Til Realdania og Hjem til den tredje alders arrangement på Folkemødet vil du derfor bl.a. kunne møde en række mennesker, der tog sagen i egen hånd og selv har været med til at starte bofællesskaber.

Læs mere om ”60’erne banker på – hvordan vil du bo?” her.