TV-serien 'Lykke': Derfor boede Anders Assing som han gjorde

Kom med på besøg i Anders Assings hjem i DR's populære tv-serie 'Lykke' fra 2011-2012. Se, hvilke ting han havde, hvorfor hans lejlighed var indrettet, som den var - og hvorfor instruktøren syntes, det passede til hans personlighed.

ANDERS ASSING er psykiateren, der tidligere har behandlet Lykkes tvillingebror Thomas, og som bor i lejligheden lige ved siden af Lykkes. Selv om Lykke ud ad til hader Assing - ikke mindst fordi han igen og igen stikker en kæp i hjulet på hendes arbejde med SanaFortis nye medicin – drømmer hun alligevel om ham om natten. Foto: DR/ Agnete Schlichtkrull

Anders Assing havde afrikanske masker overalt, Maja og Thomas havde ikke 2 ens kopper, Lykke havde en fin gammel seng med satinbetrukket sengegærde, og Charlotte boede snehvidt og kvadratisk, men hvorfor?

Din bolig, møbler og ting, du har i den, afspejler, hvem du er. Og det gør lejlighederne og husene i DR's tidligere tv-serie 'Lykke' også.

Bolius.dk inviterede sig selv indenfor bag kulisserne for at finde ud af, hvorfor hovedpersonerne i 'Lykke' - en kontrolfreak, en boheme, en perfektionist og en potent psykiater, borede som de gjorde.

Assings maskuline hule

Erotiske plakater på væggen og afrikanske masker og statuer var nogle af de ting scenograferne havde indrettet psykiateren Anders Assings lejlighed med.

- Det var for at understrege, at han var den der MAND, der var meget potent, siger Kasper Gaardsøe.

I modsætning til Assing forsøgte Lykke stædigt at fortrænge sin romantiske og erotiske side.

- Erotiske billeder på væggen - sådan noget havde Lykke SLET ikke. Hun havde noget mere overfladisk kunst. Hun havde sådan en 'skal' omkring sig, siger Sabine Hviid, der var scenograf på Lykke.

Assings ting er Lykkes modsætninger

Anders Assing var på mange måder Lykkes modsætning. Han var et intellektuelt rodehoved med jazzplader og psykiatribøger spredt over det hele. Scenograferne havde også givet ham en del rejsebøger for at understrege, at han var en meget mere fri sjæl sammenlignet med Lykke.

Men som seer skulle vi også tro på, at der var mulighed for, at Lykke og Assing kunne finde hinanden på et tidspunkt, at de kunne få et romantisk forhold.

- Derfor havde de begge 2 moderne design, som havde noget smukt over sig. Mærker som Gubi og Dixon optrådte fx hos dem begge, fortæller Sabine Hviid.

Bonus info: Ægte og falske altaner

Anders Assings og Lykkes altaner findes også i virkeligheden på lejlighederne på Frederiksberg Allé, men alle større altanscener er lavet i studiet med en tro kopi af altanerne.

Også elevatoren og opgangen, hvor Assing og Lykke ofte støder på hinanden, er ægte og findes på Frederiksberg Allé.

Se billederne ad de lækre hjem i 'Lykke'

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab