Vandet piblede fra væggen, da jeg borede

Gør det selv-mand skulle bore fodpanel fast i betonvæggen. Men ved det allersidste hul gik det galt. Få den sjove gør det-selv historie.

Det hele "sejlede", da der skulle nyt klikgulv på i lejligheden. Illustration: Lars Andersen

Det hele "sejlede", da der skulle nyt klikgulv på i lejligheden. Illustration: Lars Andersen

Tilbage i 1998 boede vi i en 1. sals lejlighed. Gulvet i det ene værelse var lidt slidt, og jeg skulle derfor lægge et nyt klikgulv, noget jeg havde gjort i det meste af lejligheden med stor succes.

Så en søndag gik jeg i gang. Familien tog på tur, så jeg havde det hele for mig selv. Jeg fik afmonteret de ikke særligt kønne plastpaneler, løsnet stikkontakterne og fik lagt gulvet. Det så fantastisk ud, som det nu gør, når det ligger ordentligt og er nyt.

Vand piblede fra væggen - typisk gør det-selv fejl

Så gik jeg i gang med at bore panelerne. Det var beton, så der skulle arbejdes for sagen. Og så til allersidst skulle kontakterne skrues fast igen ... OG .... den ene sad tæt på radiatoren.

Jeg gik frejdigt i gang med at bore, for det var den sidste, og klokken var blevet 17+, og jeg ville gerne være færdig, før familien vente hjem igen. Så skete det. Det allersidste hul... Jeg borede, og da jeg trak boret ud, begyndte det at pible ud med vand (indfræset vandrør).... ak ... ind med boret igen... som prop...

Vvs'er kom først næste dag

Og så stod man der og kunne ikke lukke for radiatoren. Det skulle man gøre nede i et aflåst rum, hvor kun den tilknyttede vvs-mand havde nøgle, og han var ikke særlig glad, da jeg ringede til ham midt i aftensmaden og sagde HJÆÆÆÆLP.

Han kom og lukkede og reparerede skaden om mandagen. Det kostede, men til alt held skete der ikke skade på gulvet trods vandet, der var løbet ud.

Måler kunne afsløre skjulte rør

Og det "bedste" af det hele var, at jeg i værktøjskassen havde en fin måler til at afsløre skjulte rør og ledninger. Af skade bliver man klog.

Send din sjove gør det selv-historie til os

Har du lyst til at fortælle om dine eller andres ikke så vellykkede projekter i hus og have, så send historierne til os. Alle historier, der bliver offentliggjort på Bolius.dk, præmieres med 2 flasker rødvin.

Gør det selv-historierne skal være sjove og må ikke ende med alvorlig personskade. Historierne kan både være noget, du selv har gjort, har oplevet, eller har fået fortalt fra fx familie, venner og bekendte – eneste betingelse er, at de skal være sande.

Historierne bliver løbende bragt på Bolius.dk og i Bolius Nyhedsbrev. De bringes anonymt og vil blive ledsaget af en sjov tegning.

Sådan gør du

Send din historie til kgr@bolius.dk og skriv ”Gør det ikke selv” i emnelinjen. Husk både at fortælle, hvad der skete, og hvordan det endte. Skriv dit navn og adresse, så vi kan sende de 2 flasker rødvin til dig.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab