Spørg om indretning

Denne artikel stammer fra brevkassen ”Spørg om indretning”, som Videncentret Bolius tidligere har haft.

Kære Videncentret Bolius

Vi har lige byttet om på vores soveværelse og børnenes værelse, så de har fået det største værelse. Børneværelset er blevet super godt, men vores soveværelse fungerer bare ikke. Sengen står op ad en stor reol, fyldt med ting og sager, der gør rummet rodet og uroligt. Og vi kan ikke komme i seng fra den ene side.

Hvad gør vi?

Mange hilsner Pernille Bech, Brønshøj

Kære Pernille

Der er en klar udfordring i rummets størrelse på 230x365 cm samt skråvæggen. På de medsendte fotos kan jeg dog se, at skunkvæggen er så høj (ca. 100-120 cm), at I kan udvide rummets bredde.

Ved at etablere en ’niche’ centralt i skunkvæggen kan sengen flyttes i nichens dybde og skabe en fornuftig passage ved fodenden, så I kan komme i seng fra hver sin side. Belysning kan evt. indbygges i nichen.

Vær dog opmærksom på, at det ikke er gør det selv-arbejde, da man skal tage hensyn til tagkonstruktionen – såsom isolering og ventilation m.v.

Døren kan med fordel flyttes, gående op mod skorsten og radiator vil den ikke optage så meget plads i rummet. Til reolen laves nogle låger, som vil give en visuel ro.

Mvh. arkitekt maa Morten Dalsgaard, m4 arkitekter