- Vi har et håbløst soveværelse

Børnene har fået det store værelse, mens forældrene er rykket ind i det lille værelse. Men der er ikke plads nok i det nye soveværelse. Hvad gør vi, spørger de arkitekterne.

Kære Bolius

Vi har lige byttet om på vores soveværelse og børnenes værelse, så de har fået det største værelse. Børneværelset er blevet super godt, men vores soveværelse fungerer bare ikke. Sengen står op ad en stor reol, fyldt med ting og sager, der gør rummet rodet og uroligt. Og vi kan ikke komme i seng fra den ene side.

Hvad gør vi?

Mange hilsner Pernille Bech, Brønshøj

LÆS OGSÅ: Indret dit soveværelse rigtigt og få mere energi

Sådan ser soveværelset ud nu

Kære Pernille

Der er en klar udfordring i rummets størrelse på 230x365 cm samt skråvæggen. På de medsendte fotos kan jeg dog se, at skunkvæggen er så høj (ca. 100-120 cm), at I kan udvide rummets bredde.

Ved at etablere en ’niche’ centralt i skunkvæggen kan sengen flyttes i nichens dybde og skabe en fornuftig passage ved fodenden, så I kan komme i seng fra hver sin side. Belysning kan evt. indbygges i nichen.

Vær dog opmærksom på, at det ikke er gør det selv-arbejde, da man skal tage hensyn til tagkonstruktionen – såsom isolering og ventilation m.v.

SE TEMA: Indretning af boligen

Døren kan med fordel flyttes, gående op mod skorsten og radiator vil den ikke optage så meget plads i rummet. Til reolen laves nogle låger, som vil give en visuel ro.

Mvh. arkitekt maa Morten Dalsgaard, m4 arkitekter

 

LÆS OGSÅ: Tv i soveværelset - godt eller skidt?

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab