Vi mangler en stue – i stueplan

En familie har en stue på 1. sal, men bruger den aldrig, fordi det er for besværligt at gå op. Derfor vil de hellere have den ned i stueplan. Kan I hjælpe os, spørger de arkitekterne. Se løsningen her.

Hej Bolius

Vi har en lille udfordring i indretningen i vores ellers dejlige hus. Vi mangler en stue i stueplan - intet mindre - 

Huset er med stueplan og en 1. sal. På 1. sal har vi et lille værelse og et stort værelse, som bliver "brugt" som stue nu. Men vi bruger desværre aldrig stuen, da den ligger på 1. sal. Vi kommer aldrig derop, da vi synes, det er "besværligt" op ad den smalle trappe.

Derfor ønsker vi meget en stue/tv-stue/hyggekrog i stueplan til børn og voksne. Vores køkken er på 40 m2, så det er stort rum, som vi bruger 90 procent af vores tid i. Vi har 3 børn, men vi kunne have soveværelse og 1 børneværelse på 1. sal, så der kun skal bruges 2 børneværelser i stueplan ud af de i alt 4 værelser.

Størrelsen på værelserne i stueplan: 5 m2, 2x9 m2 og 12 m2.

Vær opmærksom på, at "skabsvægge" på væggen i køkken til dels kan flyttes/reduceres.

Kan I hjælpe os, vi kan ikke rigtig få indretningen til at gå op.

Plantegning over stueplan. 
Familien vil gerne have en stue i stueetagen.

Plantegning over stueplan.

Familien vil gerne have en stue i stueetagen.

Mange hilsner den stueløse familie

Ulrik Gammelmark West

Kære Ulrik

Ved at inddrage de 2 værelser i stueplan, som ligger tættest på jeres nuværende køkkenalrum, kan I etablere både et stort køkkenalrum og en stue. Der etableres så 2 værelser på 1. sal og 2 værelser bevares i stueplan.

I den ende, hvor jeres spisebord er placeret i dag, etableres en stue med udsigt til haven. Jeres nuværende "trappe", som fører til køkkenalrummet i dag udvides i hele bredden af den nye stue og afsluttes med en væg til det nye køkkenalrum.

Brug lille stue til spillerum

Trappen vil udover adgang til gangen også være den nye adgang til en bagvedliggende mindre stue, som anvendes til at læse, se tv, spillerum og lignende. Den lille stue kan lukkes af med glasskydedøre efter behov. På den måde får I en stue, som tilgodeser forskellige behov for den moderne familie.

Glasdør giver sammenhæng

Da tiden ofte anvendes i køkkenalrummet, vil det også efter ombygningen være det største rum. Væggen, som adskiller stue og køkkenalrum, er placeret, hvor der i dag er bærende søjle i facaden - herved undgås, at facaden mod haven skal bygges om.

Adgang mellem stue og køkkenalrum består af en dobbeltfløjet glasdør for at bevare den visuelle kontakt rummene imellem. Køkkenet flyttes til den bagvedliggende væg i det nu inddragede værelse. Her placeres højskabe i form af køleskab, højskabe til ovn(e), opbevaring og komfur.

Køkkenvask placeres igen ved vindue dog i det "gamle" værelse. Køkkenbordet med underskabe kan så forlænges efter behov langs samme væg som i dag - her kan afsluttes med en skrive-/lektieplads. Spisebordet placeres med udsigt til haven.

Mvh. arkitekt maa Morten Dalsgaard

Arkitekten foreslår, at familien inddrager de to rum, som ligger tættest på det nuværende køkkenalrum.

Arkitekten foreslår, at familien inddrager de to rum, som ligger tættest på det nuværende køkkenalrum.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab