Spørg Bolius

Vi skal bygge nyt typehus, tjekker myndighederne at Bygningsreglementet (BR15) er overholdt?

Kære Bolius

Vi overvejer at bygge nyt typehus.

Sådan som vi forstår det skal al nybyggeri opført efter 1.juli 2016, overholde BR15.

Vi går også udefra at det bliver tjekket af den offentlig myndighed, når de gennemgår byggetilladelsen at husfirmaet overholder kravene. Er det korrekt forstået.

Tak for hjælpen på forhånd.

Hej Shailajah K

Det er korrekt at alle krav i Bygningsreglementet altid skal overholdes, og det vil altid være en betingelse i Byggetilladelsen.

Men du skal være opmærksom på at Myndighederne gennemgår og tjekker ikke projektet - det er dig som grundejere der er ansvarlige for at det byggeri der opføres på din grund overholder de gældende love og regler.

Så hvis du er det mindste i tvivl om at typehusfirmaet og byggeriet overholder de gældende love og regler og alle krav i BR15, bør du kontakte en uvildig byggesagkyndig der kan rådgive dig i forholde til både at gennemgå projektet og i forhold til Typehusfirmaet. Hvis byggeriet ikke overholder de gældende krav og regler, kan kommunen forlange at byggeriet lovliggøres - også hvis det betyder fx at en del skal bygges om eller at en del af bygningen skal fjernes - og det vil være dig der som grundejer vil skulle stå udgifterne.

Læs mere her: Bygningsreglementet

Og mere om hvad du skal være opmærksom på når du bygger nyt hus: Byg nyt hus

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden