Fakta-artikler

Bolius har over 1000 fakta artikler spækket med detaljeret viden og faktuel indsigt i en lang række emner inden for bolig og have. Bliv klogere på alt fra skimmelsvamp og fugtskader til skader på huset, dræbersnegle og byggelovgivning.

Find dem alle her.

Læs alle

Søg i alle fakta-artikler

Senest opdateret

Mest populære

Sådan undgår du væggelus i boligen

Sådan undgår du væggelus i boligen

Fakta

Ajourførtdato: fredag 17. marts 2017

Antallet af væggelus i de danske hjem er stigende, og de små tæger, der lever af at suge blod, forårsager ubehagelige reaktioner hos mennesker. Læs om væggelus, og hvordan du bekæmper dem.

Gør badeværelset hovedrent - sådan

Gør badeværelset hovedrent - sådan

Fakta

Ajourførtdato: onsdag 25. januar 2017

Dit badeværelse kan udvikle sig til et slaraffenland for bakterier. Giv det derfor en ekstra grundig tur et par gange om året, lige fra grundig rengøring af brusekabinen til afkalkning af toilettet. Her er guiden til, hvordan du får badeværelset og toilettet rent.

Dug og kondens på vinduer

Dug og kondens på vinduer

Fakta

Ajourførtdato: onsdag 14. september 2016

Dug og kondens på indersiden af vinduer opstår, når varm og fugtig luft rammer rudens kolde overflade. Undgå dug på indersiden af en rude i længere tid, så undgår du også råd og svamp.

Sådan beregnes din grundskyld

Sådan beregnes din grundskyld

Fakta

Ajourførtdato: mandag 10. oktober 2016

Du betaler 2 skatter på din bolig - ejendomsværdiskat og grundskyld. Beregningen af grundskylden er ret kompliceret, men her reder vi trådene ud for dig.

Nyeste

Omvendt forældrekøb – fordele og risici

Omvendt forældrekøb – fordele og risici

Publiceret: torsdag 14. september 2017

Et omvendt forældrekøb, hvor en søn eller datter køber en bolig til deres forældre, kan være en særdeles god investering for både forældre og børn. Se beregninger og læs om skat og boligsikring.

Økonomisk støtte til pensionister i ejerbolig

Økonomisk støtte til pensionister i ejerbolig

Publiceret: tirsdag 15. august 2017

Som pensionist kan du godt få økonomisk hjælp, selv om du ejer din bolig. Læs om mulighederne for boligydelse, varmetillæg, indefrysning og rabat på ejendomsskat og omvendt forældrekøb

Økonomien i et forældrekøb

Økonomien i et forældrekøb

Publiceret: mandag 31. juli 2017

Et forældrekøb koster typisk et månedligt underskud på mellem 3.000 og 5.000 kr., men kan blive en god investering på længere sigt. Men vær opmærksom på, at investeringen også kan resultere i et tab. Læs om de økonomiske konsekvenser ved køb af lejlighed til børnene.

Bolius - et helejet Realdania selskab