Andre Gør det ikke selv-historier

Jeg købte en boremaskine af en god ven, en boremaskine med metalhus. Han sagde, at det af og til snurrede lidt i fingrene, når man brugte den. Det burde have fået alarmklokkerne til at ringe, men ... Og ganske rigtigt - nogle gange snurrede det lidt og andre gange ikke.

Boremaskine brændte hul i stålbord

Ved en lejlighed lagde jeg maskinen fra mig på et stålkøkkenbord. Der lød et brag, sikringen røg, og der blev brændt et mærke i stålbordet.

Men af helt uransagelige årsager reagerede jeg næsten ikke på det. Og det var ikke, fordi jeg var udvidende om elektricitetens farer og styrke. Jeg reagerede blot helt tåbeligt. Jeg sørgede for at have gummifodtøj på, hver gang jeg brugte boremaskinen.

Stød på 220 volt

Noget senere - i forbindelse med, at vi var medbyggere på vort nye hus - skulle jeg bore igennem en væg, hvor ledningerne strittede og var klar til elektrikerens montering af kontakter osv. Strømmen i de strittende ledninger var afbrudt - helt sikkert afbrudt. Men da jeg borede, fik jeg et voldsomt 220 v stød og smed maskinen.

- Vil din ven slå dig ihjel?

Nu ringede alarmklokkerne, så jeg tog maskinen til importøren og klagede. De skilte den ad, og servicemanden spurgte, om den ven jeg havde købt den af ønskede at slå mig ihjel?

- Ikke det jeg ved af, hvorfor?, spurgte jeg.

Jordledning skruet på stik til boremaskine

Fordi han/vennen havde fjernet det fabriksmonterede 3-benede stik - med jord - og erstattet det med et 2-benet stik. Den 3. ledning - jordledningen - havde han skruet på et af benene i stikket. Og afhængig af, hvilken vej stikket vendte i stikkontakten, var der fuld 220 v på boremaskinens hus!

Årsagen til, at jeg fik det afgørende stød var, at min hånd havde berørt en jordledning i de udstikkende ledninger, og det beskyttede mit gummifodtøj ikke mod. Heldigvis var advarslen ikke dødelig. I første omgang blev ledningerne rettet, og senere har jeg haft dyb skepsis mod maskiner i metalhus.

Send din sjove gør det selv-historie til os

Har du lyst til at fortælle om dine eller andres ikke så vellykkede projekter i hus og have, så send historierne til os. Alle historier, der bliver offentliggjort på Bolius.dk, præmieres med 2 flasker rødvin.

Gør det selv-historierne skal være sjove og må ikke ende med alvorlig personskade. Historierne kan både være noget, du selv har gjort, har oplevet, eller har fået fortalt fra fx familie, venner og bekendte – eneste betingelse er, at de skal være sande.

Historierne bliver løbende bragt på Bolius.dk og i Bolius Nyhedsbrev. De bringes anonymt og vil blive ledsaget af en sjov tegning.

Sådan gør du

Send din historie til kgr@bolius.dk og skriv ”Gør det ikke selv” i emnelinjen. Husk både at fortælle, hvad der skete, og hvordan det endte. Skriv dit navn og adresse, så vi kan sende de 2 flasker rødvin til dig.