Test dig selv: Hvordan bor du i fremtiden?

Start quiz

Udstillingen er lukket 

7. maj åbnede Dansk Arkitektur Center udstillingen Welcome Home i BLOX. I denne video kan du se noget af Welcome Homes bud på, hvordan fremtidens bolig kan se ud.

Læs mere om udstillingen

 

Se billeder fra udstillingen

Test dig selv

Hvordan kommer du til at bo i fremtiden - et intelligent hjem fuld af gadgets, en kompakt og fleksibel lejlighed i byen, et mindre slot med plads til hele familien eller måske et bofællesskab med fokus på bæredygtighed?

Tag testen og se et bud på din fremtidige bolig.

3 hurtige om fremtidens bolig

Boligen og fremtiden

Vision for
Welcome Home

Welcome Home - udstilling og site - handler om dét, vi alle er eksperter i; vores bolig. Vi viser de historiske nybrud, der har formet måden, vi bor på. Vi præsenterer en række aktuelle samfundsudfordringer, stiller spørgsmål til, hvordan vi bor i dag, og hvordan vi kommer til at bygge og bo i fremtiden. Udstillingen åbner 7. maj 2018 i DACs lokaler i BLOX. 
Læs mere her.

Foto: Rasmus Hjortshøj og BLOX

Welcome Home - den korte version

Fleksible boliger

De danske huse er ofte ikke fleksible. De kan ikke tilpasses livets forandringer. Hvis man for eksempel får børn, kan man ikke skabe et børneværelse ved at trække en væg mere ind i et lokale. Derfor er familier ofte nødsaget til at flytte ind i en ny bolig for at få deres behov dækket. 

Se vores tema Fleksible boliger

Small living

Danskerne breder sig generelt set på flere kvadratmeter end førhen, men for storbymennesker går udviklingen den anden vej.

Se vores tema Small living

Eje, leje, dele

”Spørgsmålet om, hvorvidt man er boligejer eller ej, bliver mere afgørende for, hvor velstående man er, frem for om man har taget en uddannelse eller har et stabilt job. Det er problematisk, når det et stykke hen ad vejen er tilfældigt, hvem der får muligheden for at eje en bolig,” siger Kristian Weise, direktør i tænketanken Cevea. 

Se vores tema Eje, leje, dele

Fællesskaber

Danskerne bosætter sig med folk, der ligner dem selv. Denne segregering betyder, at de forskellige sociale lag sjældent møder hinanden. 

Se vores tema Fællesskaber

Bæredygtig forvandling

Bæredygtighedsdiskussionen handler om mere end tal på en energiregning. Mangfoldighed, økonomi, forbrug og bygningsarv må tænkes sammen, hvis vi fremover skal sikre bæredygtighed og sammenhængskraft i det byggede miljø.

Se vores tema Bæredygtig forvandling

#welcomehome