Fleksibelt og personligt: 5 indretningsfif

Vi skifter bolig efter de funktioner, som vores nuværende bolig mangler, i stedet for at designe rammerne til vores behov. Det har Kenneth Malev, konceptudvikler og optimeringsekspert, efterhånden erfaret. Igennem både tv og som selvstændig hjælper han danskere med at designe, bygge og optimere boligens funktionaliteter, så de passer til hverdagens behov.

I en verden, hvor selv specialdesignede Nike-sko er en almindelighed, undrer Kenneth Malev sig over, at vi ikke stiller større krav til fleksibilitet. Både i nybyggeri og i eksisterende boliger. For ved fx at tænke i kubikmeter frem for kvadratmeter, finde eller bygge multifunktionelle møbler, rydde op og overveje den gængse rumopdeling kommer vi langt med den mere rummelige og personlige bolig.

Her får du hans idéer til en mere fleksibel indretning:

  • Byg flere funktioner i eksisterende møbler og udnyt ubrugt plads. Fx er det smart med et spejl, der kan vippes og blive til strygebræt med strygejern med stik i – eller opbevaring bag tv’et, der hænger på væggen.

  • Arbejd i lag – mange møbler er 60 cm i dybden. Køb eller byg inventar med en dybde på 35 cm og få mere plads af flere omgange. Så er det slut med at finde skål nr. 117 bagerst i køkkenskabet!

  • Udnyt i højden og langs kanterne af rummet. Sokkelskuffer er et klassisk eksempel, men simple bænke udnytter også pladsen langs væggene og giver et stort, funktionelt hæng-ud-område. Oven i købet får du også opbevaringsplads foræret.

  • Skab flere funktionaliteter i et og samme rum. Så får kvadratmeterne mere tid at leve i, frem for at vi flytter os til hvert enkelt rum, når vi skal noget nyt.

  • Eller gå den modsatte vej og split funktionerne op. Et godt eksempel er separat toilet og bad som i gamle dage.