Kunne du bo i en container?

Vi klumper os sammen i byerne, og pladsen bliver derfor trangere. CPH Village prøver at imødegå udfordringen ved at bruge containere til at skabe centrale, små og smarte boliger.

CPH Village har allerede bygget de første containerboliger på Refshaleøen i København - og på vil de også opføre containerlandsbyer i Aarhus, Sverige og USA. Foto: Jens Peter Engedal

Alt overflødigt er skåret væk fra containerboligerne, så huslejen kan holdes nede. Foto: Jens Peter Engedal

Af Dansk Arkitektur Center (DAC)

Når vi flytter tættere og tættere sammen i byerne, bliver der færre kvadratmeter til den enkelte borger. Men spørgsmålet er, hvad vi egentlig har behov for i vores private hjem. Hvis vi kan bruge byen som en dagligstue, hvor vi holder møder, fødselsdage eller slapper af med familie og venner, kan vi måske nøjes med mindre plads i vores private boliger? 

CPH Village 

På udstillingen Welcome Home kan du opleve projektet CPH Village, der viser, hvordan man kan bruge containere til at skabe centrale, små og smarte boliger. CPH Village består af små containerbyer med fælleskøkken, yogastudie og bylandbrug, der skyder op på ubebyggede grunde i større byer og sikrer 2.500 billige studieboliger i genbrugsmaterialer.

CPH Village har allerede bygget deres første containerlandsby på Refshaleøen i København og vil lave containerboliger til endnu flere unge boligsøgende i København – og på sigt også i Aarhus, Sverige og USA.

På Refshaleøen får de unge 20 centralt beliggende m2 med stue, soveværelse, badeværelse og minikøkken, mens al overflødig plads er skåret væk for at holde huslejen lav – måske det kunne være noget for dig?