Prioriter de unge i byen

På udstillingen Welcome Home kan du opleve projektet UMEUS, der forsøger at løse problemet med manglen på boliger til de unge i byerne.

Welcome Home-udstillingen handler om det vi alle har er eksperter i – vores egen bolig, vores hjem. Den sætter fokus på de aktuelle udfordringer, der påvirker vores boliger i dag, og den undersøger, hvordan vi kommer til at bygge og bo i fremtiden. En af de udfordringer, udstillingen tager op, er den, vi hører om hver sommer, om boligløse unge, der flytter til storbyerne for at studere, men som har enormt svært ved at finde et sted at bo. I udstillingen kan du opleve projektet UMEUS, der kommer med en løsning til netop dette problem. 

Co-living for studerende 

UMEUS har udviklet et nyt kollegiekoncept, der skal være med til at løse boligmanglen og samtidig tilbyde de studerende det, de i høj grad efterspørger. I stedet for at bygge individuelt orienterede studieboliger, opfører UMEUS byggerier, der har masser af fællesarealer, hvor det sociale liv kan udspille sig, og som inviterer byen indenfor. De studerende skal nemlig ikke gemmes væk i kanten af byen. Folkene bag projektet håber at kunne opføre 2000 nye studieboliger i København inden 2020.