Spørg Bolius

Alger på pudset og malet facade - hvordan fjerner og undgår jeg algevækst?

Jeg har et ældre hus med pudsede facader som er malet med Skalflex facade silikat maling, det er samme type der altid er brugt.

Der er 3 år siden jeg malede sidst, og der er allerede behov for at genmale, primært grundet algevækst (røde, grønne og sorte begroede overflader)

Mit spørgsmål er:

1 - er det ikke meget hurtigt der er behov for at male igen

2 - hvordan fjerner jeg alger mest hensigtsmæssigt og skal de 'bare slås ihjel' eller skal de farvede områder helt fjernes

3 - hvordan forbereder jeg til overmaling

Hej Peter Daugbjerg

Jeg har hørt fra pålidelige kilder, at diverse malinger og pudssystemer ikke længere er lige så gode til at forhindre alger og deslige. Man må i dag ikke bruge nær så kradse midler, (læs gifte) som man måtte i gamle dage – og heldigvis da. Men det kan betyde, at man oplever alger mere end tidligere.

Et andet fænomen, uden at vi skal snakke klimaforandringer, kan også være vejret. Vi har igen haft nogle meget våde og fugtige vintre. Det har videre været mildt, og uden kraftigere og længerevarende frost.

Bolius har lavet en ganske fin og god vejledning til at behandle murværk imod alger. <link alger-paa-udendoers-overflader-16103>Den kan du se her.
Du kan videre læse mere indgående om emnet i dette Byg-Erfa blad.
Med disse to artikler burde du være klædt godt på, og have fået svar på dine spørgsmål.

God fornøjelse udenfor i forårsvejret.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden