Spørg Bolius

Betongulv - hvilken type og kan vi selv lave det?

Foto: Christina Onsgaard/Danske BoligArkitekter

Hej

Vi påtænker at renovere vores hus fra 1970' erne, og i den forbindelse kunne vi rigtig godt tænke os et betongulv. Men vi er meget i tvivl om de forskellige typer af gulv med beton, som tilbydes: poleret beton, slebet beton, design gulve i beton og malet gulve. De firmaer vi har henvendt os til giver vidt forskellige svar i forhold til hvordan gulvet er at holde.

Vi kunne godt tænke os et gulv, som er let at vedligeholde og kræver minimal behandling og sidst men ikke mindst er til at betale. Vi er interesseret i at lave en del selv, men vi er blevet total forvirret i junglen om forskellige typer af betongulve.

Håber I kan hjælpe..

Anja

Kære Anja P

Et poleret betongulv er slidstærkt, allergivenligt og ret nemt at vedligeholde, da den glatte overflade gør at snavs har svært ved at sætte sig fast.

Rengøring vil typisk kunne gøres ved at feje med en støvmoppe, støvsuge med mundstykke med bløde børster og ellers rengøring med varmt vand og en gulvmoppe. Er der meget ”trafik” kan du nøjes med at anvende en mild sæbe. Der må ikke rengøres med syreholdige rengøringsmidler, da det vil ætse overfladen.

Betongulv er absolut ikke gør-det-selv arbejde, men kræver et gulvfirma som har specialiseret sig i sten- og betongulve. For det bedste resultat kræves en omhyggelig proces opdelt i mange arbejdsgange – til gengæld får du et smukt og slidstærkt gulv, som ved minimal vedligeholdelse bevarer glansen i mange år.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Dalsgaard, fagekspert

Lavet i samarbejde med Danske BoligArkitekter

Danske BoligArkitekter er en sammenslutning af arkitekter, der har specialiseret sig i arbejdet med private boliger. Projektet er drevet af Videncentret Bolius og Danske Ark.

Bliv inspireret og find arkitekter

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden