De bor i et glashus

Lene Christensen og Morten van Hauen bor i et glashus, der har middelhavsklima hele året. De er selvforsynende med frugt og grønt det meste af året, og spiser og laver mad i gården, hvor der er ’udekøkken’ og spiseplads.

Lene Christensen og Morten Van Hauen bor lidt mere ekstraordinært end de fleste. De bor nemlig i et glashus på 600 m2. 

Det yderste af huset fungerer som et almindeligt produktionsdrivhus, men det er blevet forstærket, så det lever op til kravene for boligbyggeri.

Udekøkken og sydlandsk stemning

Det omkransende glashus gør ikke overraskende, at der er lunt indvendigt, når solen skinner. Derfor har parret valgt at installere et udekøkken. Dertil er "udeområdet" fyldt med planter og tegl, der giver en stemning som i Sydeuropa.

Glashuset er dog ikke opvarmet, og derfor kan der nemt blive minusgrader om vinteren. Middelhavsplanterne overlever alligevel, da der er lå inde inde i glashuset.

LÆS OGSÅ: Havereportager

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab