Spørg Bolius

Epoxy gulv i bad - kan det fjernes eller kan der lægges fliser ovenpå?

Hej Bolius

Jeg har noget der hedder "Ding Dong Epoxy"  på badeværelsegulvet i min nye lejlighed. Kan det fjernes og hvordan, eller kan man lægge fliser over det ?

venlig hilsen Johnna

Hej Johnna

Denne type gulvs gode egenskaber mod slid og skader, har sin bagside af medaljen når det skal af, for det kan være rigtig svært.

Sådan et gulv kan du kun få af med en grov slibning. Der findes også behandlinger som beskriver diverse syreafrensninger, men der skal rigtig kradse syrer til, så det må jeg på det kraftigste advare imod(!)

Ved grovslibning mener jeg ikke sandpapir, som sådan, men nærmere diamantslibere etc. hvilket heller ikke lige kan beskrives som et gør-det-selv arbejde. Der findes forskellige typer slibeværkstøjer, at man kan prøve sig frem, lige fra groft sandpapir på en rondelsliber, til kopslibere med diament”klinger”.

Og ellers, hvis overfladen er intakt og god, så kan du godt lægge klinker oven på laget. Det skal dog vurderes hvor stærkt underlaget er. Herunder, om det er intakt nok til at kunne blive betragtet som decideret vådrumsmembran. For ellers skal du som minimum have lagt en godkendt vådrumsmembran oven på. Og her er det vigtigt, at den nye membran kan hæfte ovenpå ding dong epoxyen.

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden