Spørg Bolius

Forsikring dækker kun nye fliser i bruseniche, ikke resten af gulvet?

Kære Bolius

Vi købte vores hus for 3 år siden og tegnede i den forbindelse en udvidet ejerskifteforsikring. Vi har nu konstateret, at der er løse fliser i brusenichen i badeværelset. Vores forsikringsselskab har bekræftet, at skaden er dækningsberetiged. De vil dog kun betale for, at få skiftet fliser i brusenichen og ikke hele gulvet. Dermed vil vi få en helt anden type fliser end resten af badeværelset. Huset er opført i 2004 og indtrykket vil derfor være anderledes. Jeg vurdere derfor, at værdien af badeværelset vil være mindre end tidligere. Kan det være rigtigt, at man kan udbedre en skade på en måde, som sænker værdien?

venlig hilsen Allan J

Kære Allan J

Ja det kan være rigtigt at det kun er den skadede del af gulvet der udskiftes. Når der er en opkant mellem brusenichen og den øvrige del af gulvet - kan den skadede del af gulvet regnes det hen til den kant.

Dog med mindre i jeres forsikring har det tillæg til forsikringen der hedder "kosmetiske forskelle" - tillæget betyder at man så mod egenbetaling på 50% udoverden skadede flade, har mulighed for at få udskiftet resten af gulvet hvis der er "kosmetisk forskel". Det samme ville gælde hvis du fik en skade på en enkelt væg i badeværelser og de samme vægfliser ikke kunne skaffes, så ville man mod egenbetaling på 50% kunne få udskiftet fliserne på de øvrige vægge.

Læs mere: Valg af forsikringer til huset

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden