Spørg Bolius

Giver nyt betongulv dårligt indeklima?

Hej Bolius

Vi har netop købt et dejligt hus i Hørsholm fra 1988.

Huset er født med klinker i entre og toilet, som vi gerne vil støbe betongulv på, og her kommer spørgsmålene ind i billedet:

Bentongulve: Er der fare for dårligt indeklima?

Kan gulvvarme (med naturgas) gå igennem et betongulv?

Revner betongulve?

Hvis vi senere ønsker klinker i stedet for beton, er det så sværere at få op?

Kan vi lægge beton direkte oven på klinkerne?

Andet vi bør vide om betongulve?

På forhånd tak.

Mvh.

Kirsten

Hej Kirsten

Som svar på dit spørgsmål, har der været myter om at betongulv skulle kunne give et dårligt indeklima. Men Teknologisk institut har udarbejdet en rapport som afliver denne myte. Dog er alle typer beton ikke undersøgt, men du kan læse mere omkring dette emne på følgende link: http://www.teknologisk.dk/beton-giver-ikke-et-daarligt-indeklima/16747

Såfremt du ønsker et betongulv som den færdige overflade, så kræver det lidt mere undersøgelse af konstruktions opbygningen, før jeg kan give dig et direkte svar. Men hvis du har klinker i dag, så vil jeg gå ud fra du har et betongulv som underlag. Det vil sige nuværende klinker skal fjernes, og evt. kan nuværende betonlag anvendes, såfremt der er udført uden revner mv. SÅ vil det kræve at beton bliver poleret. Men hvis du ønsker et specielt udseende, f.eks. farve, kan nuværende betonlag ikke anvendes, vil det nok kræve at hele betonlaget/gulvvarme fjernes, som nok vil være omkring 10 cm tykkelse og nyt støbes (nyt gulvvarme) og poleres.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Jesper Stensen, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden