Spørg Bolius

Gulv i badeværelset har fald mod trægulv, der så er ødelagt af vandskaden, typehusfirmaet siger de ikke kan gøre noget - er det ok?

Hej Bolius

Vi har fået bygget hus med typehusfirma.
Vi har opdaget at vores gulv, der støder op til badeværelset, buler. Dvs der er løbet vand under gulvet fra badeværelset.
Vi har testet at der er hæld mod vores trægulv. Er det ikke forkert hæld som byggefirmaet har lavet?
De siger, at de ikke kan gøre noget.
Håber i kan hjælpe :) det er ikke nemt at vise bulen på billedet.

Venlig hilsen Marianne

Hej Marianne

Du skulle bare... jeg/vi er nogle der dagligt kæmper denne kamp, for at få de udførende til at lave et godt og velfungerende fald på gulvet, så netop dette undgås. Det er meget op ad bakke, skulle jeg hilse og sige.

Men for at svare på dit spørgsmål, så må der IKKE være bagfald på gulvet. Vandet må IKKE kunne løbe ud ad døren og ud til trægulvet, (medmindre hele badeværelset oversvømmes med mere end 3 cm vand - kort fortalt).

Typehusfirmaet SKAL udbedre både vandskaden og udbedre det manglende fald på gulvet.

Jeg håber du kan bruge mit svar. Send det evt. gerne videre til dem, og bed dem udbedre denne fejl.

Vi kan generelt henvise til Bygningsreglementets §339, (punkt 2), og dertil SBi anvisning 252, Vådrum, samt tolerancer.dk vedr. flisearbejder.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden